Bu ateş üfleyerek sönmez

Düzenleyen:
Bu ateş üfleyerek sönmez

SPOR Haberleri

G.Saray-Trabzon maçındaki yönetimini kötü bulduğu Bitnel’in dinlendirileceğini dile getiren Müftüoğlu, futboldaki yangını “Hakemlerimiz başarılı” sözleriyle söndürmeye çalıştı

Ö.FARUK ÜNAL

Olaylı Galatasaray-Trabzonspor maçının ardından gözler MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'na çevrilmişti. Riva'da önce TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerle bir toplantı gerçekleştiren Müftüoğlu, saatler 17.00'yi gösterdiğinde ise kameraların karşısına geçti. İstifayı aklından bile geçirmediğini söyleyen Müftüoğlu genel olarak hakemleri başarılı bulduğunu ifade etti. Müftüoğlu'nun açıklamaları şu şekilde: "Bu maçta Trabzonspor aleyhine önemli hatalar yapıldığını samimiyetle söyleyebilirim. Ancak Deniz Ateş Bitnel bu sezon Trabzonspor'un Fenerbahçe ve Osmanlıspor ile oynadığı maçları yönetmiş ve kamuoyunda başarılı bulunmuştur. Zaten maçtan önce karşılaşmanın hakem ataması ile ilgili hiçbir tartışma olmamıştır."
Salih'e ceza gelecek
"Salih'in yaptığı hareketin görüntüsü hoş değil. Bu konuda PFDK gerekli cezaları verir. Salih'in kahraman ilan edilmesini doğru bulmuyorum. Bitnel'in performansı da hiç iyi değildi. Ne yaptırımlar yapacağımızı zaten göreceksiniz. Sezon başında göreve geldiğimizde Türk hakemliğinde gelişim ve değişim yönünde çalışacağımızı sizlere açıklamıştık. Bizim en önemli icraatımız hakemleri gençleştirmekti. Bundan sonra da hem genç hem de tecrübeli hakemlerimiz görev almaya devam edecektir. Gelecek sezondan itibaren ise hakem sayısı 22'ye düşecektir. Türk hakemliği adına çok üzüldüm."
Demirören arkamızda
"TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile görüştüğümde sonuna kadar benim arkamda olduğunu söyledi. Yeni yüzlere ihtiyacımız var. Takdir edersiniz ki hakem bir günde yetişmiyor. Kurul bana tavsiyeler veriyor. Ben de maçları yönetecek tüm hakemlerle ilgili son kararı veriyorum. Ben 15 yıldır Süper Lig'de olmak üzere 22 yıl görev yaptım. Hakem hataları her zaman vardı. Ama geçtiğimiz sezonki hakem hataları ile bu sezonki hakem hatalarına istatistiksel olarak baktığımızda benzer rakamları görüyoruz. Dünyadaki bütün liglerde benzer hatalar yapılıyor. Örneğin Leverkusen-Dortmund maçındaki hataları da gördük. Sadece biraz hakem odaklı seyrediyoruz. Ben genel olarak Türk hakemlerini başarılı buluyorum."
Bitnel'e fazla yük bindi
"Yeni hakemlerimiz FIFA kokardı taktıklarında performans olarak düşüşe geçebiliyor. Ben de kendi hakemlik dönemimde benzer bir şeyi yaşamıştım. Ocak ayında FIFA listesine iki yeni hakem ekledik. Deniz Ateş Bitnel de bundan iki ay önce performansı ile övgü alan bir hakemdi. Ama bu maçta sezonun en düşük puanını aldı. 7 puanın altında bir puan aldı. Biz MHK olarak dokuz kişi son derece uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. İstifa bu maç sonrası hiç aklımdan geçmedi. Sezonun geri kalan maçları için hakemlerimizi motive etmek için uğraşıyoruz. Hafta içlerinde kendileri ile bir toplantı yapacağız."

G.SARAY’DAN “BAHİS ŞİKESİ” AÇIKLAMASI:
SPK ve savcılar göreve!
Galatasaray, resmi internet sitesinden Trabzonspor maçıyla ilgili gündeme gelen 'bahis şikesi' iddialarına cevap verdi. Açıklamada, "Bu ithamlarda bulunanlar hakkında hukuki yollara başvuracağız. Borsaya açık bir şirket hakkında yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran kişiler hakkında hapis ve para cezası verilir. Bu maddeye dayanarak SPK'yı ve Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz" denildi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...