Fedakarlık şart

Düzenleyen:
Fedakarlık şart

SPOR Haberleri

“Tur için önce gol sonra da fedakârlık lazım” diyen Galatasaray’ın teknik patronu, savunma ağırlıklı oynattığı eleştirilerine de “Inter savunmayla Şampiyonlar Ligi'ni aldı” cevabını verdi

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, kritik Lazio maçı öncesi, "Turu geçecek skor için aklımızı, yüreğimizi ve gücümüzü sahada en aktif şekilde kullanmak istiyoruz. Böyle bir 90 dakikanın bizi beklediğini biliyoruz. Yaptığımız çalışmalarda bu yönde" dedi. Tecrübeli teknik adama ilk maçta Chedjou'nun görev yaptığı bölgenin tartışmalara sebep olduğu hatırlatılırken, Denizli, "Benim öncelikli görevim takımımın başarıyı nasıl bulacağıdır, kiminle bulacağı değil. İlk maçta Chedjou'ya verdiğim gö-revi, normal şartlarda değerlendirdiğimizde, eksi olarak değerlendirmek mümkün değil. Duran toplarla ilgili geldiğimiz günden beri çalışmalar yapıyoruz hem atacağımız, hem karşılayacaklarımız üzerinde. Trabzonspor maçından sonra da bu çalışmalarımıza devam ettik. Dünyadaki bütün takımlar duran top çalışması yapıyor ancak, kimse tam olarak engel olamıyor" diye konuştu.
Mantalite farklı olsa da...
"İlk maç göz önüne alındığında kimse kesin olarak 'bu takım tur atlar' şeklinde düşünemez" ifadelerini kullanan sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcı, "Turu geçmemiz için önce gol atmamız gerekiyor. Sonrasında bazı fedakârlıklar ön plana çıkmalı. Teknik direktörlük hayatım boyunca hiçbir takımıma penaltı çalışması yaptırmadım. Şimdi de herhangi bir penaltı çalışması yapmadık" dedi. F.Bahçe Teknik Direktörü, Vitor Periara'nın "Savunma yaparak Avrupa'ya damga vuramazsınız" açıklamasıyla ilgili konuşan Denizli, "Sizin oynama planınıza elinizdeki kadro çıkartır. Siz başka mantaliteye sahip olsanız dahi, elinizdeki kadro sizin tercihinizi belirler. Defans anlayışı ile başarıya giden örnekler var. Inter şampiyonlar ligi'ni, Yunanistan Avrupa Şampiyonası'nı kazandı. Zaman zaman defansif anlayışı kullanabilirsiniz, ama bunu bir felsefe olarak kullanamazsınız" dedi. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...