1+1 yıl ceza gelecek

Düzenleyen:
1+1 yıl ceza gelecek

SPOR Haberleri

Finansal Fair Play kuralları sebebiyle Avrupa'dan 1+1 yıl men cezası alması istenen Galatasaray'da tehlikeli çanları çalıyor.

Başkan Dursun Özbek'in "Gerekirse CAS'a gideriz" çıkışı durumun vehametini özetlerken, G.Saray'ın eski ikinci başkanı Mehmet Helvacı, camiada şok etkisi oluşturacak açıklamalarda bulundu. Radyospor'a konuşan Helvacı, kulübün cezaya maruz kalacağını düşündüğünü söyledi. Başkanı ve yönetimi daha önce uyardığını belirten eski yönetici, "Buna karşın hiçbir önlem alınmadı. 1+1 ceza önerisi ortaya çıkıncaya kadar bu yok sayıldı. Şu anda dua etmek ve temenniden başka yapabileceğimiz bir şey yok. Maalesef Galatasaray bu tehlikeyi görmezden geldi. 1+1 yıllık ceza önerisinin kabulü dışında bir kararın çıkacağını düşünmüyorum. Ama umarım ben yanılırım” ifadelerini kullandı.

130 milyon kâra geçmek lazım
Kulübün zarar oranıyla ilgili konuşan Mehmet Helvacı, "Galatasaray’ın futbolla ilgili 3 yıllık zarar oranı 160 milyon avro, UEFA 30 milyon avrodan fazla zarar olmayacak diyor. Yani biz 130 milyon aşmışsız zaten. Bu sezon başkanın hedefi 10 milyon zararla sezonu kapatmakmış. Bu hedefi tutturduğunu varsayarsak yine 140 milyon zararımız oluyor. Bize verilen sınırın çok çok üzerindeyiz. Siz Mayıs’ın sonunda 130 milyon avro kâra geçeceğinizi gösterebilirseniz o zaman durumu kurtarmış, UEFA’daki komiteyi iknâ etmiş olursunuz. Ayrıca olumsuz sonuç çıkarsa avukat Dupont'a para ödenmemeli. Her kuruşun önemi var” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...