Sofuoğlu'nun 5. şampiyonluk mücadelesi başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Sofuoğlu'nun 5. şampiyonluk mücadelesi başlıyor

SPOR Haberleri  / AA

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun 5. şampiyonluğunu kazanmak için mücadele edeceği 2015 Dünya Supersport Şampiyonası'nın Avustralya'daki ilk ayağı, 28 Şubat'ta yapılacak.

Dünya Motosiklet Federasyonu (FIM) tarafından düzenlenen Superbike Şampiyonası'nın bir alt kategorisi Supersport'a, 2003'te İspanya'nın Valencia Pisti'ndeki yarışla adım atan Kenan Sofuoğlu, yalnızca Portekiz ayağına katıldığı 2008 yılı da hesaba katılırsa şampiyonadaki 11. sezonuna çıkacak.

İki yıl aranın ardından 2015'te şampiyonluğa ulaşan Kawasaki Puccetti takımı pilotu Sofuoğlu, 13 yarışın koşulacağı yeni sezonda, 2007, 2010, 2012 ve 2015'in ardından 5. şampiyonluğunu elde etmeye çalışacak.

İlk kez "1" numaralı motosikletle piste çıkacak

Kariyeri boyunca kullandığı "54" yerine bu sezon ilk kez "1" numaralı motosikletle piste çıkacak Kenan'ın takım arkadaşı, İsviçreli Randy Krummenacher olacak. Şampiyon yarışçı, önceki 3 şampiyonluğunda da "1" numarayı alma hakkına sahip olmasına rağmen 54'ü tercih etmişti.

Avustralya'daki Phillip Adası Pisti'nin ev sahipliği yapacağı sezonun ilk yarışının startı, 28 Şubat Pazar günü TSİ 04.30'da verilecek. 23 motosikletçinin mücadele edeceği yarışın sıralama turları ise yarın aynı saatte başlayacak.

31 yaşındaki milli motosikletçinin, pilotlar klasmanı birinciliği için yarışacağı rakipleri arasında, sakatlığı sonrası geçen yılı 4. bitiren, 2012 ve 2014'ün 2'ncisi Fransız Jules Cluzel, geçen sezonun 2'ncisi ABD'li Patrick Jacobsen ve 2015'in 3'üncüsü İtalyan Lorenzo Zanetti öne çıkıyor.

Bu yıl şampiyonadaki en büyük değişiklik, motosikletlerde çekiş kontrol sisteminin yasaklanması olacak. Ayrıca Superbike'daki sıralama turu formatı uygulanacak. Antrenman turlarının en hızlı 10 ismi, cumartesi günü yapılacak sıralama turlarında mücadele edecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...