FIFA başkanını seçti

Düzenleyen:
FIFA başkanını seçti

SPOR Haberleri

Rüşvet ve yolsuzluk skandallarıyla çalkalanan FIFA’nın olağanüstü kongresi dün İsviçre’nin Zürih şehrinde gerçekleştirildi ve futbolun yeni patronu Giovanni İnfantino oldu.

209 ülke futbol federasyonu temsilcilerinin yer aldığı genel kurulda UEFA Genel Sekreteri Gianni İnfantino, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife ve eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne başkanlık için yarıştı. 209 delegeden 207'sinin oy kullandığı ilk turda İnfantino 88, Şeyh Salman 85, Ali bin el-Hüseyin 27 ve Champagne ise 7 oy aldı. İkinci turda da 207 oy kullanılırken, 115 oy alan Infantino, yeterli çoğunluğa ulaşarak FIFA'nın yeni başkanı oldu. FIFA'nın bozulan imajını düzelteceğini söyleyen İtalyan futbol adamı 2016-2019 yılları arasında başkanlık görevini yürütecek.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...