Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

4.5G ile derbiyi cepten 4 farklı açıdan izletti

Düzenleyen:
4.5G ile derbiyi cepten 4 farklı  açıdan izletti

SPOR Haberleri

Türkiye’nin 4.5G teknolojisine geçmesine sayılı günler kala Turkcell mobil internet yayınında çığır açacak ‘Broadcast’ teknolojisini ezeli rekabetin yaşandığı Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank arasında oynanan Spor Toto Türkiye Basketbol Ligi mücadelesinde test etti.

Ömer Temür İSTANBUL
Türkiye’nin 4.5G teknolojisine geçmesine sayılı günler kala Turkcell mobil internet yayınında çığır açacak ‘Broadcast’ teknolojisini ezeli rekabetin yaşandığı Fenerbahçe ve Galatasaray Odeabank arasında oynanan Spor Toto Türkiye Basketbol Ligi mücadelesinde test etti. Akıllı telefonların antenlerden karasal yayın alan televizyonlar gibi kullanıldığı testte, 4 farklı açıdan gelen yüksek çözünürlükteki görüntüler, ilk olarak Turkcell’in 4.5G uyumlu şebekesine aktarıldı. Ülker Sports Arena’da oynanan karşılaşmada eş zamanlı olarak Turkcell şebekesine aktarılan Lig TV’nin görüntüleri, buradan LTE Broadcast teknolojisi kullanılarak stadyumda maçı izleyen gazetecilerin bulunduğu bölüme yansıtıldı. Türkiye’de ilk defa Turkcell tarafından gerçekleştirilen test LTE Broadcast özelliği güncellenen LG G3 telefonlar kullanılarak ve Ericsson iş birliği ile hayata geçirildi. Etkinlikte konuşan  Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, LTE Broadcast teknolojisinin önümüzdeki 4 yıl içinde dünyada 14 milyar dolarlık bir ekonomi oluşturacağını belirterek, “LTE Broadcast teknolojisini sunabilmek için bu teknolojiye özel frekans ayırmanız ve ayırdığınız frekansların da 4.5G iletişiminizi etkilememesi gerekiyor. 4.5G ihalesinde herkesten fazla frekans alırken bu hesapların hepsini yaptık” şeklinde konuştu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...