Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rekorlarını bu kez ay yıldızlı formayla kıracak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rekorlarını bu kez ay yıldızlı formayla kıracak

SPOR Haberleri  / AA

Serbest dalış dünya rekortmeni Ulusoy, 3 yıl aradan sonra rekorlarını ay yıldızlı mayoyla kırmak için milli takım bünyesine katıldı.

Serbest dalış dünya rekortmeni Cenk Devrim Ulusoy, 3 yıl aradan sonra giyeceği milli takım mayosuyla dünya rekoru kırıp şampiyon olmayı hedefliyor.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeniden milli formayı giyip mücadele etme düşüncesinin tamamen kişisel düşüncesinden kaynaklandığını söyledi.

Daha çok bireysel dünya rekoru denemeleri için mücadele ettiğini anlatan Ulusoy, "Bireysel rekor denemelerim son yıllarda tamamen hep derin dalışlara yönelik olduğu için tabii ki Türkiye Şampiyonası'nda, daha sonra da milli takımda süre olarak pek fazla mücadele etme şansı yakalayamıyordum" dedi.

Ulusoy, Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nın bu sene 1-9 Ekim'de Antalya'nın Kaş ilçesinde yapılacağını dile getirdi.

Bu turnuvaya Türkiye'nin ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Ulusoy, "O tarihlerde yapabileceğim muhtemel bir dünya rekoru denememin en azından bir dünya şampiyonluğuyla taçlanabileceğini düşündüm. Daha sonra branşlara baktığımda zaten dikey dalıştı. Eski Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı, şimdi ise federasyon başkanı olan Şahin Özen ile daha iyi yürüyebileceğimi düşündüm" diye konuştu.

"3 branşta da 100 metrenin üzerinde bir rakam hedefliyorum"

Türkiye'de son dönemde pek çok olumsuzluk yaşandığına değinen Ulusoy, dünya rekoru kırıp şampiyon olması halinde ülke insanına moral ve motivasyon sağlayabileceğini belirtti.

Cenk Devrim Ulusoy, üç yıl aradan sonra milli forma giyme konusunda karar aldığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Burada 3 branşı hedefliyoruz; sabit ağırlık monopalet, sabit ağırlık çift palet ve sabit ağırlık paletsiz. 3 branşta da 100 metrenin üzerinde bir rakam hedefliyorum. En azından 3'te 3 olmasa da 3'te 2'yi yakalayacağımı düşünüyorum. Yeniden milli takım için mücadele etmek istediğimi Türkiye Sualtı Federasyonu Başkanı Şahin Özen ile paylaştım. Gerçekten kendisi de çok mutlu oldu. 'Senin yerin zaten burası. Türkiye'nin bu branşta dünya şampiyonu olan tek sporcususun. Bu şekilde eğer yürüyebilirsen bizleri çok daha mutlu ve memnun edersin' dedi."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...