Hasan Ali Kaldırım o pozisyonu anlattı

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Hasan Ali Kaldırım o pozisyonu anlattı

SPOR Haberleri  / Sabah

Hasan Ali Kaldırım, Alman futbolcuyla yaşadığı o anı şöyle anlattı: "İkili averaj aklıma gelmedi. Tek düşüncem penaltı yaptırmadan, Mario Gomez'in pozisyonunu bozmaktı. Tek çare olarak da vücudumu araya koydum"

Fenerbahçe'nin başarılı sol beki Hasan Ali Kaldırım, uzatma dakikalarının son anında Gomez'in altıpastan vuruşunda vücudunu siper ederek golü önlerken, belki de tarihi bir hamle yaptı. Bilindiği gibi Fenerbahçe, Beşiktaş'la sezonun ilk yarısında oynadığı maçı 3-2 kaybetmişti. Önceki gece 2-0 kazanarak, ikili averajı lehine çevirmiş oldu. Kıyasıya mücadele sezon sonunda puan puana biterse bu averaj sayesinde sarı-lacivertliler, şampiyon olacak. O pozisyonun kahramanı Hasan Ali Kaldırım duygularını şöyle dile getirdi: 

AVERAJLA DEĞİL PUAN FARKIYLA ŞAMPİYON OLALIM
 "O anda aklıma ikili averaj inanın hiç gelmedi. Orada tek düşüncem vardı o da penaltıya neden olmadan Gomez'in pozisyonunu bozmaktı. Tek çare olarak vücudumu araya koydum ve Gomez istediği vuruşu yapamadı. İkili averaja sahip olmak önemli bir avantaj. Ama umarım buna gerek kalmadan puan farkıyla şampiyon oluruz." Milli futbolcu, Souza ile birlikte paslaşarak tribüne 'oley' çektirmeleri ile ilgili olarak şunları söyledi: "Tribünden gelen enerjiyle öyle bir hareket yaptık. Tribün 'oley' çekerken top bana geldi ve Souza ile paslaşmaya başladık. Güzel bir ortam oldu. Taraftara teşekkür ederiz." 

YOK BÖYLE BİR TESADÜF
 Hasan Ali son anda yaptığı müdahaleyle ikili averajın Fenerbahçe'de kalmasını sağlarken, bu durum büyük bir tesadüfü de beraberinde getirdi. Fenerbahçe, 2010-11 sezonunda Şenol Güneş önderliğindeki Trabzonspor'la şampiyonluk için çekişirken, iki takım arasındaki maçlar aynı skorlarla bitmişti. Avni Aker'de 3-2 kaybeden Kanarya, Kadıköy'de 2-0 kazanıp ikili averajı lehine çevirmiş ve o ikili averajla da şampiyon olmuştu. Sarı-lacivertliler, yine Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş'a Olimpiyat'ta 3-2 kaybetti, Kadıköy'de 2-0 kazanarak ikili averajı eline aldı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...