Anadolu Efes'in konuğu Lokomotiv Kuban

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Anadolu Efes'in konuğu Lokomotiv Kuban

SPOR Haberleri  / AA

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 9. hafta maçında yarın Rusya temsilcisi Lokomotiv Kuban'ı ağırlayacak.

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 9. hafta maçında yarın Rusya temsilcisi Lokomotiv Kuban'ı ağırlayacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 21.45'te başlayacak. Grupta 8. hafta maçlarının ardından Anadolu Efes, 3 galibiyet, 5 mağlubiyetle beşinci, 6 galibiyet ve 2 yenilgisi bulunan Lokomotiv Kuban ise ikinci sırada yer alıyor. Anadolu Efes, son maçında Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımına deplasmanda 91-82 yenilirken, Lokomotiv Kuban ise Hırvatistan temsilcisi Cedevita'yı evinde 87-63 mağlup etti. Top 16 turunun ikinci haftasında Rusya'nın Krasnodar kentinde oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 78-77 kazandı.

Ivkovic: Agresif savunma yapmalıyız

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, maçta agresif savunma yapmaları ve rakiplerinin yüksek yüzdeli üç sayılık isabet bulmalarına engel olmaları gerektiğini bildirdi.

Müsabakayla ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet sitesine aktaran Sırp teknik adam, şu ifadeleri kullandı:

"Top 16'da ilk kez 'haftanın maçına' ev sahipliği yapacağız. Bu önemli karşılaşma haftanın maçı olmayı hak ediyor. Lokomotiv Kuban şu an çok iyi durumda ve iyi basketbol oynuyorlar. Onlarla Top 16'nın ikinci haftasında deplasmanda karşılaşmış ve maç boyunca iyi oynamıştık ama maalesef son saniyelerde kaybetmiştik. Bu maç tamamen farklı olacak. Lokomotiv Kuban Top 16'da geride kalan sekiz hafta sonunda toplam 93 üç sayılık isabet ile 16 takım arasında en çok üç sayılık isabet bulan takım. Üç sayılık isabet oranları da yüzde 40. Agresif savunma yapmalıyız ve yüksek yüzdeli üç sayılık isabet bulmalarına engel olmalıyız. Ayrıca onlara eşleşme sorunu yaşatmalıyız."

Avrupa kupalarında 551. maç 

Anadolu Efes, Avrupa kupalarında yarın 551. karşılaşmasına çıkacak.  Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 550 maçın 310'unu kazandı, 240'ında salondan yenilgiyle ayrıldı.  Türk ekibi, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu Avrupa Ligi'nde ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 302 karşılaşmada 153 galibiyet, 149 yenilgi aldı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...