Orman: Çakır'ı istemiyoruz

Düzenleyen:
Orman: Çakır'ı istemiyoruz

SPOR Haberleri

Fenerbahçe mağlubiyetini 'haksız kararlara' bağlayan Orman, "Avrupa'da başka, Türkiye'de başka türlü yönetiyor. Çakır'ı derbilerimize istemiyoruz" dedi

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin yankıları sürüyor. Şampiyonluk yolunda büyük önemi olan karşılaşma 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdikten sonra iki kulüp arasında önce "Süleyman Seba'ya edilen küfürler" sebebiyle demeç savaşı yaşanmıştı. Beşiktaş Başkanı Fik-ret Orman, dün düzenlediği basın toplantısında derbinin hakemi Cüneyt Çakır'a yüklendi: "Bir daha onu derbilerimizde istemiyoruz!" Torku Konyaspor ile deplasmanda oynanacak kupa maçına atanan Yaşar Kemal Uğurlu'nun Konya doğumlu olmasına da dikkati çeken Orman, "Bu atama şaibelidir, hakemin değiştirilmesini istiyoruz" dedi. Orman'ın, derbinin kritik pozisyonlarının görüntüleriyle desteklediği basın toplantısında öne çıkan sözleri şöyle: 
Başka hakem mi kalmadı?
"Cüneyt Çakır gibi tecrübeli bir hakem Avrupa'da böyle maç yönettiği zaman bir daha maç verilir mi, gözden geçirilmeli. Bu video ders olarak gösterilmeli. Beşiktaş Cüneyt Çakır'ın derbilerdeki bu hareketlerine ilk defa maruz kalmıyor. Beşiktaş Çakır'la 11 maça çıktı, 7 mağlubiyet aldı, 3 galibiyet, 1 de beraberlik alabilmiş. Derbi maça dikkat ederseniz 11 kilometre koşan oyuncu yok, çünkü hakem oyunu o kadar çok durdurdu ki. Mesele Beşiktaş'ın kalmış olduğu haksız durumdur. Beşiktaş'ın buna artık tahammülü kalmamıştır. Artık bu durumlarda daha çok sesimiz çıkacak, daha fazla karşınıza görüntülerle çıkacağız. Türkiye'de Cüneyt Çakır'dan başka hakem mi yok ki, her derbiye o veriliyor. Bir daha Çakır'ı derbilerimizde görmek istemiyoruz."
Seba'ya yapılan ayıptır!
"Bir başka mesele de efsane başkanımız Süleyman Seba ile alakalı. Süleyman Seba'ya hafta sonu galiz küfürler edilmiştir. Spor adamlarının gö-revi bu gibi şeylerin önüne geçmektir. Küfrün mazereti olmaz. Bizim Fenerbahçe'den beklentimiz bunların arkasında durulmamasıydı. Kendinizle alakalı bir şey olunca kendi taraftarınıza hakaret ediyorsunuz, başka bir camiaya olunca da tepki göstermelisiniz. Aziz Yıldırım'a bizim basketbol maçında küfredilmiş. Ben kınıyorum. Ölmüş insanlara saygı gösterilmesi lazımdır. Bizim üsluplarımız var. Hakem odaları basmayız, soyunma odasına inmeyiz. Ama Beşiktaş'ın hakkını da kimseye yedirmeyiz. Ben 4 yıldır başkanım daha bir gün ceza almadım, ikinci başkanımız da almadı…"

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...