Roma'dan Salih Uçan'a büyük jest

Roma'dan Salih Uçan'a büyük jest

SPOR Haberleri

İtalya Serie A ekibi AS Roma, milli futbolcu Salih Uçan'a Türkçe Twitter hesabı jesti yaptı.

Sarı-kırmızılı kulüp, internet sitesinde ve resmi Twitter hesabında yaptığı duyuruda, "AS Roma, Türkçe dilindeki resmi Twitter hesabını duyurmaktan memnun olur. '@ASRoma_Turkey' adresli profil, ilk kez taraftarlarla Türkçe olarak günlük iletişim kuracak" denildi. 

Türk futbol camiasında orta saha oyuncusu Salih Uçan'a olan ilginin arttığının ve ülkesinde daha fazla takip edilir olduğunun vurgulandığı duyuruda, Roma Kulübü'nün de bunu dikkate aldığı ve bu şekilde Salih hayranlarının kulübe kendilerini daha yakın hissetmesinin sağlanacağı belirtildi. 

 Söz konusu Twitter hesabı esasen, bir Türk AS Roma taraftarınca 2013 yılında hayata geçirilmişti. Bu hesabı yakından izleyen kulübün, daha sonra bu taraftarla irtibata geçerek, hesabı kendi bünyesine alıp resmileştirmek istediği öğrenildi. 

 Birçok milletten futbolcuyu bünyesinde birleştiren AS Roma'nın, İtalyanca, İngilizce, Arapça, Endonezce, İspanyolca, Portekizce, Yunanca ve Boşnakça dillerinde Twitter hesapları da bulunuyor. 

FORMA ŞANSI YAKALAYAMIYOR

 2014 yılı Temmuz ayında Fenerbahçe'den AS Roma'ya 2 yıllığına kiralanan Salih Uçan, Rudi Garcia döneminde çok az forma şansı bulurken, 16 Ocak'ta takımın başına getirilen Luciano Spalletti'yle ise bu şansı elde edemedi.

 Son olarak 17 Ekim 2015 tarihinde Empoli karşısında 22 dakika oynamış olan Salih, bu takımdaki ikinci sezonun sonuna yaklaşmasına rağmen sadece 11 maçta forma giyebildi. 

 Başkent ekibinin, 2 yıllığına 4 milyon 750 milyon Euro ödediği, ancak yedek kulübesinde tuttuğu genç orta saha oyuncusunu, sezon sonu 11 milyon Euro bonservis ödeyerek satın alıp almayacağı merak konusu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...