UEFA'dan Fenerbahçe manşeti

UEFA'dan Fenerbahçe manşeti

SPOR Haberleri

UEFA'nın resmi internet sitesinde yer alan haberde, Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Fenerbahçe'nin konuk ettiği Portekiz temsilcisi Braga'yı 1-0 yendiği maçta golün ortasaha oyuncusu Mehmet Topal tarafından atılması, öne çıkarıldı.

"Kimin forvete ihtiyacı var ki" ara başlığıyla verilen haberde, Robin Van Persie'nin turnuvanın grup aşamasından itibaren henüz gol bulamamasına ve Brezilyalı santrforu Fernandao'nun son maça yedek kulübesinde başlamasına rağmen Fenerbahçe'de ortasaha oyuncularının gol yükünü çektiği vurgulandı. Fenerbahçe'nin gole en çok ihtiyaç duyduğu anda Mehmet Topal'ın sahneye çıktığı belirtilen haberde, sarı lacivertli ekibin turnuvada bulduğu son 6 golün Mehmet Topal (2), Josef de Souza (2), Ozan Tufan ve Lazar Markovic gibi ortasaha oyuncuları tarafından atıldığı belirtildi. Kaleci Volkan Demirel'in performansından da övgüyle bahsedilen haberde, Fenerbahçe'nin aldığı galibiyetle UEFA Avrupa Ligi'ndeki yenilmezlik serisini 8 maça çıkardığı hatırlatıldı.

Ülke puanına en fazla katkı Fenerbahçe'den

Fenerbahçe, Türkiye'nin Avrupa'daki ülke puanına da katkıda bulunmaya devam ediyor. UEFA Avrupa Ligi'nde şimdiye kadar 14,5 puan toplayan sarı lacivertli ekip, bu sezon Avrupa'da en fazla puan kazanan Türk takımı oldu. Galatasaray 9, Beşiktaş ise 7 puan topladı.  Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde grup aşamasından önce oynanan eleme ve play-off turu müsabakalarında galibiyet için 1, beraberlik için de 0,5 puan kazanan takımlar, grup müsabakalarında ise galibiyetler için 2, beraberlikler için de bir puan elde ediyor. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanan takımlar 4, gruplardan çıkan ekipler ise 5 puan bonus kazanıyor. Takımlar ayrıca gruplardan sonra her tur için de bir puanın sahibi oluyor.

UEFA Avrupa Ligi'nde ise bonus puanlar çeyrek final etabından başlıyor ve bu aşamadan sonra turu geçen ekiplere bir puan veriliyor.

UEFA geliri 10 milyon Euro'ya ulaştı

Fenerbahçe'nin UEFA'dan bu sezon elde ettiği gelir 10 milyon Euro'ya yaklaştı.

UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda mücadele ettiği için 2.4 milyon Euro'yu kasasına koyan sarı lacivertliler, ayrıca şu ana kadar sergilediği başarılı performansla 3.4 milyon Euroluk primin de sahibi oldu.

Fenerbahçe, bunun yanı sıra UEFA'nın gelir havuzundan da pay alacak.

Türkiye'yi geçen yıl UEFA Avrupa Ligi'nde temsil eden Beşiktaş, havuzdan 4.7, Trabzonspor da 3.75 milyon Euro almıştı. Fenerbahçe'nin de bu sezon söz konusu kalemden en az 4 milyon Euro kazanması bekleniyor.

Böylece yaklaşık 10 milyon Euroluk UEFA gelirinin sahibi olan Fenerbahçe, son 16 turu rövanşında Braga'yı eleyerek çeyrek finale yükselmesi durumunda ise 1 milyon Euro'yu daha kasasına koyacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...