Braga, sanat eseri stadında Fenerbahçe'yi konuk edecek

Düzenleyen:
Braga, sanat eseri stadında Fenerbahçe'yi konuk edecek

SPOR Haberleri

Avrupa Ligi'nde Braga, temsilcimiz Fenerbahçe'yi UEFA'nın "sanat eseri" olarak gördüğü statta konuk edecek.

UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Portekiz'in Braga takımı karşısında çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek Fenerbahçe'yi, UEFA'nın "sanat eseri" olarak gördüğü enteresan bir stat konuk edecek.

Braga-Fenerbahçe karşılaşması, dünyanın en ilginç statlarından biri olan ve kale arkası tribünlerinin yerine kayalıklar bulunan Municipal Stadı'nda oynanacak.

2003 YILINDA YAPILDI

Braga'nın maçlarına ev sahipliği yapan 30 bin kapasiteli stadın özellikleri ve değişik mimari yapısı oldukça dikkati çekiyor. UEFA tarafından da "sanat eseri" olarak kabul edilen stadın inşası, Portekiz'de 2004 yılında düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası için belediye tarafından 2003 yılının sonuna tamamlandı.

80 MİLYON EURO MALİYET

Kayalıkların oyularak yapıldığı stat, yakınında bulunan maden ocağı nedeniyle Türkçe olarak "Madenci" lakabıyla biliniyor. Kayalıkların oyulması nedeniyle yaklaşık 80 milyon Euro maliyetle yapılan stadın mimari açından uluslararası ödülleri de bulunuyor.

SKOR TABELASI KAYALIKLARIN ÜZERİNDE

Portekizli mimar Eduardo Souto de Moura tarafından yapılan stadın inşası için yaklaşık 1 milyon metreküp taş çıkarıldı. Doğa ile mimarinin iç içe geçtiği statta skor tabelası da kale arkasındaki kayalıkların üzerinde bulunuyor.

Doğal yapısıyla beğeni toplayan statta karşılıklı olarak yer alan ve çelik halatlarla birbirine tutturulan sadece iki tribün var. Kale arkasında tribünler yerine kayalıklarının olduğu statta, hem futbol oynamak hem de maç seyretmek ilginç bir deneyim oluyor.

Stat, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Bulgaristan-Danimarka ve Hollanda-Letonya maçlarına da ev sahipliği yaptı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...