Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fenerbahçe ve Trabzon'a UEFA uyarısı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fenerbahçe ve Trabzon'a UEFA uyarısı

SPOR Haberleri

Erdoğan, terör olayları nedeniyle ertelenen derbi sonrası Kulüpler Birliği heyetiyle görüşüp birlik ve beraberlik çağrısı yaparken Fenerbahçe ve Trabzonspor'u UEFA konusunda uyardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kulüpler Birliği heyetini dün Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'nde kabul etti. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ve diğer Süper Lig kulüplerinin başkan ve yöneticilerinin katıldığı toplantıda Fenerbahçe'yi, Hukuk İşleri ve Dış İlişkiler Sorumlusu Şekip Mosturoğlu temsil etti.

"DERBİYİ TEDBİR AMAÇLI OYNATMADIK"

Ülke genelinde yaşanan terör olayları ve Süper Lig A.Ş. konularının görüşüldüğü toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya katılan herkese tek tek teşekkür ederken, kulüplerin kendi aralarındaki birlik ortamını çok önemli bulduğunu belirterek şunları söyledi: İmzaladığınız Süper Lig A.Ş. çalışma taslağı hayırlı olsun. 18 kulüp başkanının da ıslak imza ile mutabık olması çok önemli. Kulüplerimizin kendi haklarıyla yönetilmesi çok doğru karar. G.Saray-F.Bahçe derbisini tedbir amaçlı oynatmadık. Bunun bir daha tekrarlanacağını düşünmüyorum. Hayırlısıyla, Beşiktaş'ın yeni stadını da açacağız. 10 Nisan'da orada olacağız. Bir kez daha söylüyorum, Beşiktaş camiasına hayırlı olsun. Tüm kulüpleri tek vücut, tek ses ve omuz omuza görmekten mutluyum. Bu birlik ve beraberliğiniz daim olsun. Kulüplerin kendi aralarındaki birlik önemli.

FENERBAHÇE VE TRABZONSPOR'A UYARI

Şampiyonluk yarışı çok çetin geçiyor. 8 hafta var. Hayırlısıyla bu da bitecek. Sonra da EURO 2016 heyecanı başlayacak bizler için... Galatasaray, UEFA'dan ceza aldı. Bu ceza sonrası görülüyor ki mali denetim konusunda yönetim kurullarının sorumluluğunun olması lazım. Bunu, altına imza attığınız maddelere yazdınız. - Doğru bir adım attınız. Yöneticiler artık bu konuda sorumluluk sahibi olmalı. Çünkü, bütün borçlar böyle biter. Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin UEFA'daki mali kriterler için süresi var. Bu süreç içinde iki kulübümüz dikkat etmeli. Çünkü, UEFA konu Türkiye olunca farklı kararlar alabiliyor.

AZİZ YILDIRIM KATILMADI

Kulüpler Birliği toplantısına 15 kulüp başkanı katıldı. Daha önceki toplantılara gitmeyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, dün de orada değildi. Sarı lacivertlileri, Şekip Mosturoğlu ve Mithat Yenigün temsil etti. G.Birliği ve Konya yöneticilerini gönderdi. Yıldırım, Cumhurbaşkanı ile yapılan toplantıya da gitmedi.

HATAYA EN SOMUT ÖRNEK BRAGA MAÇI

Erdoğan, Türkiye'deki hakem hatalarıyla ilgili, "Avrupa'da da bu tip hatalar oluyor. En somut örnek Braga-F.Bahçe maçı" dedi. Kulüplerin borçlarına dair konu açılınca Kasımpaşa Başkan Vekili Hilmi Öksüz, "Borcumuz yok" dedi. Erdoğan gülümseyip, "Sonunda borçsuz kulüp bulduk" yanıtını verdi. Akhisar Belediyespor Başkanı Hüseyin Eryüksel de borçlarının olmadığını belirtince, Cumhurbaşkanı bozuk zemine dikkat çekip çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

"TERÖRE HAYIR" PANKARTI

Recep Tayyip Erdoğan'ın kulüp başkanlarıyla yaptığı toplantı sonrası Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, açıklamalarda bulundu. Başkan Göksel Gümüşdağ, "Islak imzalı mutabakat zaptımızı sunduk. Terörü hepimiz lanetledik. Tek vücut, tek ses olduğumuzu gösterdik" dedi. Gümüşdağ ayrıca, "Sayın Cumhurbaşkanımız ile genel anlamda güzel bir toplantı oldu" ifadelerini kullandı. Hürriyet

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...