Milli Takım'da Fatih Terim devrimi!

Düzenleyen: / Kaynak: Hürriyet
Milli Takım'da Fatih Terim devrimi!

SPOR Haberleri  / Hürriyet

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda devrim niteliğinde bir performans analiz sistemi kuruldu.

Türkiye A Milli Futbol Direktörü Fatih Terim, Euro 2016 öncesi hem takımını, hem rakiplerini an be an takip altında tutacak bir sistemle izlemeye aldı.

İşte devrim niteliğindeki o sistemin detayları:

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) oyuncu izleme antrenörleri oyuncuları hem objektif hem de subjektif verilerle Fatih Terim'e rapor ediyor. Bu veriler anında Terim'in istatistiksel analizlerle desteklenip video görüntüleri dahilinde eline ulaşıyor. Bu performans analizinin amacı ise Milli takım havuzundaki oyuncuları daha verimli hale getirebilmeyi içeriyor. Bu kapsamda her oyuncuya not veriliyor.

TFF OYUNCU EĞİTİMİ

Havuzda yer alan tüm milli oyuncular hem kendileri, hem takım arkadaşları hem de rakipleri ile ilgili hazırlanan özel videoları, performans karşılaştırmalarını sistemde kendi şifreleri ile anında izleyebiliyor. Maç oynanılacak sahalar ve hazırlık antrenmanlaı kameraya alınıyor.

Bu sayede kulübedeki teknik heyet ve tribündeki antrenmanlar eş zamanlı olarak değerlendirmeye tabi tutuluyor. Hedef oyuncuların verimlilik düzeyini üst seviyede tutmak. Verimi düşük görülen oyuncu idman öncesi Terim tarafından video analiz desteği ile uyarılıyor.

OYUNCULARIN BESLENMELERİ DE MERCEK ALTINDA

Sağlık ekibi ise oyuncuların istirahat süresi, beslenme şekli ve sıvı tüketimi dahil her şeyi takip ederek oyuncuların verimlilik düzeyini üst düzeyde tutmayı amaçlıyor. Oyuncular tükürük ve idrar örnekleri ile kampta her gün takip edilerek teknik heyete raporlanıyor.

NURİ ŞAHİN'DEN TERİM'E TEŞEKKÜR

Milli Takım kampına katılan Nuri Şahin idman öncesi kısa bir açıklama yaptı ve Fatih Terim'in kendisine her zaman güvendiğini dile getirerek hocasına teşekkür etti.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Hürriyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...