Bizi konuşacaklar

Düzenleyen:
Bizi konuşacaklar

SPOR Haberleri

Yeniden A Milli Takım'a seçilen gurbetçi futbolcu, "En iyisini yapmaya gidiyoruz. Türkiye artık her turnuvada yer almalı" dedi

A Milli Takım'a yeniden davet edilen Borussia Dortmund'un orta saha oyuncusu Nuri Şahin çok mutlu olduğunu söyledi. Antalya'daki milli kampta konuşan Şahin, "Benim için güzel bir haber oldu. Hocam her zaman bana güvendi sağ olsun" derken, "Hem ekip hem oyuncular olarak inanılmaz bir eleme turu geçirdik. Kötü başlayıp iyi bitirdik. Bundan sonraki hedef her turnuvaya katılabilmek. Avrupa Şampiyonası'nda iddialıyız. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Futboluyla ses getiren, konuşulan bir ekip olacağız" diye konuştu. "Orta sahada çok fazla isim var. Şansını nasıl görüyorsun?" şeklindeki soruya Nuri Şahin, "Her futbolcu elinden geleni yaparsa milli takıma daha çok katkı sağlayacaktır. Bizim hedefimiz de bu" karşılığını verdi.
İsveç hazırlıkları sürdü
Öte yandan A Milli Futbol Takımı, İsveç ile yarın yapacağı özel maçın hazırlıklarını dün de sürdürdü. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde kamp yapılan otelin sahasında gerçekleştirilen antrenmana sakatlıkları bulunan Burak Yılmaz, Serdar Aziz ve Onur Recep Kıvrak katılmadı. Üst solunum yolu enfeksiyonu tedavisi gören Hakan Çalhanoğlu'nun kampa bugün dahil olacağı belirtildi. Antrenmanda futbolcular, koşu ve dar alanda pas çalıştı. Pas çalışmasının ardından futbolcular iki takıma ayrılarak çift kale maç yaptı. Fatih Terim, çalışmayı sık sık durdurarak oyuncularına ikazlarda bulundu. 

İspanya İtalya’ya karşı
EURO2016'da Türkiye, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte aynı grupta yer alan İspanya, Avrupa Şampiyonası hazırlık kapsamında 24 Mart'ta İtalya, 27 Mart'ta ise Romanya ile oynayacak. İlk antrenmanı Vicente del Bosque yönetiminde gerçekleştiren İspanya Milli Takımı’nda, 24’lük Barcelonalı Sergi Roberto ilk defa ve A.Bilbao'nun 35’lik forveti Aritz Aduriz ise 2. defa kadroya alındı.
Teknolojik takip sistemi kuruldu
Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda devrim niteliğinde bir performans analiz sistemi kuruldu. Fatih Terim, EURO 2016 öncesi hem takımını, hem rakiplerini an be an takip altında tutacak bir sistemle izlemeye aldı. TFF oyuncu izleme antrenörleri oyuncuları hem objektif hem de subjektif verilerle Fatih Terim'e rapor ediyor. Beslenmeye kadar varan bu veriler anında Terim'in istatistiksel analizlerle desteklenip video görüntüleri dahilinde eline ulaşıyor. Performans analizinin amacı ise milli takım havuzundaki oyuncuları daha verimli hale getirebilmek. 
EURO 2016'da erteleme yok

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın (EURO 2016) ertelenmeyeceğini söyledi. Belçika'nın başşehri Brüksel’deki terör saldırılarının ardından Fransız RMC radyosuna konuşan Le Graet, "Şampiyona planlandığı gibi düzenlenecek" açıklaması yaptı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...