Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aziz Yıldırım: 'Galatasaray’ı yenmeye mecburuz'

Düzenleyen:
Aziz Yıldırım: 'Galatasaray’ı yenmeye mecburuz'

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, Türkiye olarak birlik ve beraberlik sergilemek gerektiğini ifade ederek, bugün UEFA’da Türkiye’yi temsil eden isimlerin 3 Temmuz kumpasının aktörlerinden olduğunu söyledi. Yıldırım, yarın ki derbi ile alakalı ise "Pazar günü Galatasaray maçı var. Yeneceğiz, mecburuz yenmeye. Şampiyon olmak istiyorsak yeneceğiz” dedi.

Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Fatih Şubesi’nin Cemile Sultan Korusu’nda düzenlediği ‘Hedef 1 Milyon Üye’ organizasyonunda gündeme dair açıklamalar yaptı. 
TERÖR OLAYLARI 
Organizasyonda bir konuşma yapan Aziz Yıldırım, sözlerine terör olayları hakkındaki görüşlerini paylaşarak başladı. Birkaç dakika önce Taksim’de patlama haberini aldıklarını ve yaralılar olduğunu söyleyen Başkan Aziz Yıldırım, “Ülke zor günlerden geçiyor. Bu günlerde de hepimize düşen görev, düşüncelerimiz ne olursa olsun, bu ülkenin birlik ve beraberliği için çalışmak; beraber çalışmak ve sahip çıkmaktır” dedi. 
Yaklaşık 1.5 ay önce yine aynı yerde yaptığı konuşmada terör hakkındaki görüşlerini paylaştığını hatırlatan Başkan Yıldırım, “O günlerde de Ankara’da bir patlama olmuştu ve hepimiz üzüntülüydük ve terörü lanetlemiştik. Geçen hafta olan, bugün olan, geçmişte olan tüm terör olaylarını kalbimizin en derin yerinden lanetliyoruz. Bu ülkenin birlik beraberliği içinde, terörün bir an evvel de bitmesini istiyoruz. Terör, bu ülkeyi başkalarının menfaatleri için bölmeye çalışıyor. Yoksa bu ülkede yaşayan insanların birbirleriyle hiçbir sorunu yok. Ben Diyarbakır doğumluyum, oradan uzun yıllar önce ayrıldım. Bu ülke topraklarında her zaman birlik içerisinde yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Bunun için, hükümetin, devletin, bu ülkeyi idare edenlerin, terörle ilgili alacağı her kararda bizler de onların yanında olmaya mecburuz ve olacağız” diye konuştu. 
FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ 
Başkan Aziz Yıldırım, kurulan Fenerbahçe Üniversitesi hakkında bilgiler de vererek, “Üniversiteyi kurduk, 5 fakülteyle başlayacak. Bu karar YÖK’ten geçti, şimdi MEB’e gidecek, sonra TBMM’ye gidip onayını alacak, sonra da Bakanlar Kurulu kararı ile çıkmış olacak. Bu bir süreçtir, 3 ay da olabilir, 6 ay da olabilir, daha kısa da sürebilir. 5 fakülteyle başlayacağız, bu fakülteler daha sonraki yıllarda gerekirse artırılacak. Bu fakülteler İletişim, Mühendislik, Sağlık, Spor ve İşletme fakülteleri olacak. Ayrıca 3 tane de enstitü var. İlk yapılım yeri Ataşehir’deki 28 dönümlük arazimiz olacak. Ama bizim gönlümüz istiyor ki 100 dönüm ve daha büyük bir arazi alarak bir kampüs yapalım. Bunun için tüm mimari projeleri de hazırladık. Zaten YÖK’e de onaya sunduk ve onlar da kabul ettiler, çok beğendiler. Bu fakülteleri Fenerbahçe’ye yakışan bir şekilde bir kampüs içinde kurmak ve ileride de genişleyeceği bir sahayı yapmak istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalara başladık. Sanırım en kısa zamanda önce sanıyorum Silivri’de başlayacağız. Belediyemizin tahsis ettiği yerde önce bir hazırlık okulu, üniversitesi olarak başlayacağız, İngilizce dersler alınacak, daha sonra ileride bu fakültelerin yapılmasıyla buralara taşınılacak” dedi. 
BRAGA MAÇI HAKKINDA İDDİALAR 
Perşembe günü oynanan Braga maçına da değinen Aziz Yıldırım, “Evet, hepimiz üzüldük. Ama maçın ötesinde bize arkadaşlarımızın anlattığı, üzüldüğümüz başka konular da var. Maçta hakem hata yaptı. Hakem hakkında çok duyumlar geliyor. Almanya’dan duyumlar geldi. Almanya’dan bazı insanlar, Sırplarla beraber, bazı insanlara bir şeyler anlatıyorlar; yani bu maçla ilgili ‘iddia oynayın’ diye. Bunlar sözde Hırvatistan’a gidiyorlar, dönüyor, geliyorlar ve ‘para yatırın’ diyorlar. Böyle duyumlar, konuşmalar var. Bunları inceliyoruz. Hakem, şunu yapmış, bunu yapmış evet önemlidir. Fenerbahçe elendi. Elenebilir, spor bu. Spor açısından baktığımızda bunu doğal karşılayacağız. Ama öbür taraflarına da iyi bakmamız lazım” ifadelerini kullandı. 
İLK YARIDAKİ BEŞİKTAŞ MAÇI 
İlk devre oynanan Beşiktaş maçı hakkında da konuşan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, "O maçta 3-2 yenildik. Yanlış hatırlamıyorsam hakem Halis Özkahya idi. Ofsayttan gol verdi. Üçüncü golde ise Alves çekildi ve Gomez gol attı. 3 puan onlardan silin, 3 puan bize ilave edin. Maç berabere bitti diyin. 1 puan onlara, bir puan bize ekleyin puan durumunu görürsünüz. Onun için hakemi suçlamak konusunda ben herkesle aynı fikirde değilim. Olaya ben biraz da toplumsal bakıyorum. Ülkenin dışarıdaki itibarına bakıyorum. Biz eğer birlik ve beraberliği sağlayamazsak, dışarıda bunu diğer ülke vatandaşlarına anlatamazsak; o zaman çözülmeye başlarız. Ben üniversite sunumundan dolayı Braga’ya gidemedim. Dün Mahmut Uslu bana, ‘Başkanım beraber gittiğimiz ülkelerde, hiçbir yerde yönetici otobüsünde yönetici yazmadan veya Fenerbahçe arması olmadan Braga gibi bir yerde insanların gelip 'Türkler dışarı’ diye bağırması acıdır. Geldiğimiz nokta iyi değildir. Yoksa hakem onu yaptı, bunu yaptı. Yendi, yenildi; bunlar gelip geçer. 2-1’den sonra maç 20 dakika daha uzadı, bizim oyuncular kırmızı kart görmek için uğraşmasalardı; daha dikkatli oynasaydık belki turu geçerdik. Ben sırf hakemle ilgili bakmıyorum, buna ülke olarak bakıyorum” diye konuştu. 
ŞİKE SÜRECİ VE UEFA 
Başkan Yıldırım, “UEFA’da Şenes Erzik 20 seneden fazla çalıştı. Şimdi UEFA’da Türkiye’yi temsil eden kim var? İlhan Helvacı. Ebru Köksaldı, Levent Bıçakçı var. Lütfü Arıboğan; komitelerdeydi. Hepsi Galatasaraylı. Diğer takımlardan UEFA’da yönetici var mı? Bunlar 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe’yi ispiyonlamak için uğraşıyorlardı. Emin Arslan 06 twitter hesabını lütfen okuyun, açıklamaları. Isparta’da yeni yapılan operasyonda benim şahsımla ilgili el yazısı ile çıkan ifadelerin, yazıların olduğunu. Aziz Yıldırım’a operasyon yapın diye talimatlar verildiğini söylüyor. Bunlar ne yaptılar? UEFA’ya gidip Fenerbahçe’yi şikayet ettiler. Diğer takım taraftarlarını UEFA’ya şikayet ettiler. Ben arkadaşlarımıza şunu söyledim: Hiç kimse Galatasaray ile ilgili bir yıl ceza almış, iki yıl ceza almış bunlarla ilgili UEFA’ya ya da başka bir yere yazı yazmayın, şikayet etmeyin. Hepimiz bu ülkenin takımıyız. Bu ülkenin takımlarını gidip, ispiyonlamayız. İspiyonculuk olmaz. Türk milletinde ispiyonculuk yoktur. Başka kesimlerde bunlar var; bunların ortadan kalkması lazım” dedi. 
"ÜLKE SPORUNU BİTİRMEYE ÇALIŞTILAR" 
Başkan Aziz Yıldırım, “3 Temmuz’da operasyon olmadan önce; dün televizyonda birileri söylüyordu; oradan kulağımda kaldı. Bunu söylemek ihtiyacı hissediyorum. 3 Temmuz’dan önce Avrupa’da, UEFA’da en kuvvetli lobisi olan Fenerbahçe idi. Platini 2 defa Türkiye’ye geldi ve yalnız Fenerbahçe Spor Kulübü’ne geldi. Ne federasyona, ne de diğer kulüplere gitti. Bizim sahada Zico ile beraber top oynadı. Diğerinde ise beraber oturduk, yemek yedik. Ne söyleyeceksek, kendisine anlatıyorduk; yerine getiriyordu. Bir anımı anlatayım. Sevilla maçında Sevilla’da 3-2 elediğimiz maç penaltılara kaldı. O maçta devre arasında biz; ben, Murat Özaydınlı, Neşet Yalçın beraber; Platini, şu andaki FIFA Başkanı ( o zamanki UEFA Genel Sekreteri) İnfantino ile sohbet ediyorduk. Orada ben bizim gibi takımların az pay aldıklarını ifade ettim, İnfantino’ya söyledim. Bana dedi ki, “Neden bana söylüyorsun? Senin dostun, arkadaşın ona söylesene.” Biz buralardaydık, 3 Temmuz sürecinin ardından nerelere geldik. Diyorlar ki lobicilik yok. Nasıl lobicilik olacak? Siz ülkenin sporunu yok etmeye çalıştınız. Yalnız Aziz Yıldırım, Fenerbahçe meselesi değil, siz Türk sporunu yok etmeye kalktınız. Türkiye’nin her zaman her yerde lobisi olmuştur, olacaktır da. Ama önemli olan içerideki birlik ve beraberliği hep beraber sağlamamızdır. Ben bunu Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı olarak söylüyorum. Hepimizin bir araya gelmesi ve bu ülkenin haklarını, hukuklarını korumamız lazım; yoksa bugün yener, yarın yeniliriz önemli değil. Bunları çok fazla abartmanın da hiç birimize faydası olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu. 
"ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORSAK YENECEĞİZ" 
Galatasaray maçına da değinen Başkan Yıldırım, “Pazar günü Galatasaray maçı var. Yeneceğiz, mecburuz yenmeye. Şampiyon olmak istiyorsak yeneceğiz. ” dedi. 
"ŞENES ERZİK SAVUNAMAMIŞTIR" 
UEFA, TFF ve Şenes Erzik ile ilgili de konuşan sarı-lacivertli kulübün başkanı Aziz Yıldırım, “UEFA’da güçleneceğiz. TFF bir söz veriyorsa yerine getirecek. Mesajımı onlar alıyorlardır. UEFA’ya Servet Yardımcı beyi sokacaklardı, Şenes Erzik istemedi diye sokamadılar. Dün akşam konuşma yapıyorlar, Şenes Erzik’in ismini ayırıyorlar. Ayırmayın. Suçlu Şenes Erzik’tir. Türkiye’nin haklarını savunamamıştır. Çünkü bana karışmayan yılan bin yıl yaşasın politikası yaptığı için. O zaman deseydi, “Siz bunları içeri atıyorsunuz. Durun bakalım. Şunları bir inceleyelim.” Ondan sonra bu işler orada kalırdı. Siz susarsanız, hiçbir şeye karışmazsanız; yalan yazılan masallarla herkes suçlanır, herkes hapse veya başka yerlere gider” ifadelerini kullandı. 
1 MİLYON ÜYE 
“Hedef 1 Milyon Üye” Projesi’nden gelecek paraların üniversitede kullanılacağını ifade eden Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Üniversiteye bir yatırım yapmak lazım. 25-30 milyon dolar civarında bir yatırım yapacağız. Bunu YÖK’teki sunumda da ifade ettim. Yatırımlar Fenerbahçe kaynaklarından yapılacaktır ama en büyük kaynağımızda “Hedef 1 Milyon Üye” Projesi’nden gelecek yeni üyelerimizin ücretlerini üniversite yapımında kullanacağız. Bunu da bugün sizlerin huzurunda denklare etmiş bulunuyorum. Tekrar teşekkür ediyorum. Fenerbahçe’ye katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonrada Fenerbahçe’ye sahip çıkmalısınız, bu ülkeye hep beraber sahip çıkmamızı arzu ediyorum. İyi ki varsınız, teşekkürler.” 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...