Gökhan Gönül'de doping iddiası

Düzenleyen:
Gökhan Gönül'de doping iddiası

SPOR Haberleri

Beşiktaş maçı öncesi kaburgasındaki kırık nedeniyle ağrı kesici tedavisi gören Gökhan Gönül’ün, Köln Doping Araştırma Merkezi’nde açılan A numunesinde yasaklı madde çıktığı iddia edildi.

Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Gökhan Gönül’de yasaklı maddeye rastlandı. Şok etkisi oluşturacak haberin detayları bir ihmali de gözler önüne serdi. 12 Şubat’taki Kasımpaşa maçında aldığı darbe ile kaburgasında kırık oluşan ve bu şekilde uzun süre devam eden Gökhan Gönül, Beşiktaş maçı öncesi İstanbul’da ağrı kesici iğne tedavisi gördü. Tedavi sonrası derbiye çıkan yıldız isim kura kendisine çıkınca idrar numunesi verdi. Köln Doping Araştırma Merkezi’nde açılan A numunesinde yasaklı madde çıktı. Bu durum Futbol Federasyonu’na da bildirildi.

CEZA ALMAMASI DA MÜMKÜN
Takım doktoru Burak Kunduracıoğlu, tedavinin tüm aşamalarından haberdardı. Futbolda Dopingle Mücadele Talimatı’nda kullanılan madde, tedaviden önce Dopingle Mücadele Kurulu’na, maçtan önce de TFF’ye hazırlanacak formla bildirilmesi gereken içerikteydi. Ancak Kunduracıoğlu’nun bu bildirimi, doping kurası Gökhan Gönül’e çıkınca yaptığı iddia edildi. Talimatname gereği Gökhan Gönül’ün iki yıl men cezası alması da, hafifletici sebeplerle ceza çıkmaması da mümkün. Bu arada Fenerbahçe cephesinden ise TFF’ye bildirimin derbiden önce yapıldığı yönünde duyum alındı.

HASAN ŞAŞ 6 AY CEZA ALMIŞTI
Benzer bir durumu daha önce Galatasaraylı Hasan Şaş da yaşamıştı. 1998-99 sezonunda ağır bir grip geçiren Hasan Şaş, kullandığı grip ilacında bulunan uyarıcı nitelikli ‘fenilpropanolamin’ maddesi ve bu ilacı bildirimsiz kullandığı gerekçesiyle 6 ay men cezası almıştı. (Mesut YILDIRIM / Açık Mert Korkusuz)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...