TFF'den Gökhan Gönül açıklaması

Düzenleyen:
TFF'den Gökhan Gönül açıklaması

SPOR Haberleri

Fenerbahçeli Gökhan Gönül'ün Beşiktaş maçındaki doping testinde yasaklı maddeye rastlanması spor kamuoyuna bomba gibi düştü. Konuyla ilgili Fenerbahçe sessizliğini korurken, TFF Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren yenisafak.com Spor Servisi'ne konuyla ilgili özel açıklama yaptı.

Milli futbolcu Gökhan Gönül'ün Fenerbahçe - Beşiktaş maçındaki doping testinin pozitif çıkması üzerine gözler Fenerbahçe'ye ve TFF'ye çevrildi.

'Fenerbahçe bize bu maddeyi bildirmişti'

Mete Düren konuyla ilgili şöyle konuştu. 'Şu anda gelen rapora istinaden hukuk kurulu rapor verecek biz de onu takip edeceğiz. Bu tür durumlar sözlü olarak bildirilmez zaten. Fenerbahçe kulübü bize yazılı olarak durumu bildirdi. Dopingli ilaç kullanım listesi var. Fenerbahçe bize bunu bildirdi. Bunun iki tane listesi var dopingli ilaç listesi ve futbolcu ilaç kullanım listesi. 

TFF'den Gökhan Gönül açıklaması
'Duruma göre kullanılabilen bir madde'

Gökhan'ın kullandığı maddenin yasaklı maddeler listesinde yer aldığına değinen Prof. Dr. Mete Düren, 'Yasaklı madde olarak listede yer alıyor ama bu lokal olarak kullanılabiliyor. Kaburga kırığının etrafına ağrı kesici olarak yapılmış. Kullanılabilir bir madde bu. Bunun normal olup olmadığına hukuk karar verecek. Eğer hukuk 'karar veremem' derse PFDK'ya sevkedilecek. Onlar doping kurulundan bilgi isteyecekler ve sonrasında karar verilecek' şeklinde konuştu.

Hukukçular 'Sorun yok' diyor
Mete Düren'in yenisafak.com Spor Servisi'ne yaptığı bu açıklamalarının ardından gözler hukukçulara çevrildi. Spor Hukuku Komisyonu Başkanı Avukat Emre Kapukaya, Gökhan Gönül ile ilgili sorularımızı cevapladı.'Fenerbahçe kulübü bildirdiyse sorun yok' diyen Kapukaya, Fred olayından da örnekler vererek, 'Fenerbahçe'nin bildirdiğinden fazla dozda kullanıldıysa sorun oluşturabilir ama Fenerbahçe durumu TFF'ye bildirmiş ve doz aşılmamışsa herhangi bir sorun yaşanmaz' dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...