Fatih Terim: Türkiye ilk 10'da olmalı

Düzenleyen:
Fatih Terim: Türkiye ilk 10'da olmalı

SPOR Haberleri

Türkiye'nin FIFA sıralamasında ilk 10'a girmesi gerektiğini söyleyen Terim, "Böyle devam edersek bunu başarırız. EURO 2016 öncesi bu takım umut veriyor" dedi

Fransa'da bu yaz düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıkları kapsamında dördüncü maçını Avusturya'ya karşı yapan Milli Takım'ın İsveç maçında olduğu gibi 2-1'lik galibiyet elde etmesi Teknik Direktör Fatih Terim'in yüzünü güldürdü. Yenilmezlik serisini 13 maça çıkaran takımın Fransa'daki şampiyona öncesi umut verdiğini söyleyen Fatih Terim, "Kolay pes etmeyen, geriye düşse de geri dönmesini bilen, sahada çok koşan ve iyi pozisyonlar bulan bir takım haline geldik. Bu şekilde devam edersek hedeflerimize ulaşırız. Türkiye'nin dünyada ilk 10 içinde olması gerekiyor. Bunun için de mağlubiyet-galibiyet dengesini oturtmamız lazım. Her maçı kazanacağız diye bir iddiamız yok ama bunun için çalışacağız" dedi.  
Sırada İngiltere var
Milli Takım'ın geçmişte aldığı yenilgilerin çok fazla olduğunun altını çizen Fatih Terim, "Böyle kazanmaya devam etmeliyiz ki yıllarca kaybettiklerimizi kompanse edebilelim. Senelerce kazansak aradaki açığı kapatamayız. 1923'ten bu yana kaç kere kazanmışız? Aradaki fark maalesef çok fazla" dedi. Terim, EURO 2016 öncesi mayıs ayında karşılaşacağımız İngiltere'ye Türkiye'nin henüz golü bile olmadığını hatırlatarak  "İngiltere ile teknik direktör olarak ilk kez karşılaşacağım. Zor kaybeden bir takım olma yolunda ilerliyoruz. Biz kazanalım da ilk golü kim atarsa atsın. Çok da ciddi bir istatistik değil. Oyuncuda kazanma alışkanlığı diye bir şey vardır. Önemli olan bizim onu elde etmemiz" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...