Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lionel Messi'nin adı yolsuzluk davasına karıştı

Düzenleyen:
Lionel Messi'nin adı yolsuzluk davasına karıştı

SPOR Haberleri

Vergi kaçırdığı gerekçesiyle yargılanan Barcelonalı yıldız Lionel Messi'nin adı bu kez tarihin en büyük yolsuzluk dosyasında geçti.

Daha önce vergi kaçırdığı iddiası ile başı derde giren ve mahkemelik olan Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'ye bu kez çok daha ağır bir suçlamada bulunuldu. 'Panama Belgeleri' adı verilen tarihin en büyük yolsuzluk dosyasında Messi'nin de adı var.

11 MİLYON BELGE!

Futbol dünyasında Football Leaks'in başlattığı akım bu kez Panama'ya sıçradı. Üstelik ortaya atılan isimler arasında Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi de var. Zenginlerin yaptığı kirli işleri ortaya çıkaran yaklaşık 11 milyon belgelik sızıntı spor dünyasında da büyük yankı uyandırdı. Aralarında Türkiye'den de pek çok oyuncunun yer aldığı belgelere göre yıldız futbolculara ait off-shore hesaplar dikkat çekiyor.

BU İŞİ 40 YILDIR YAPIYORLARMIŞ

Panama merkezli "Mossack Fonseca" ya ait 2.6 terabayt boyutundaki dosyanın sızmasıyla birlikte firmanın 40 yıl boyunca yaptıkları da ortaya çıktı. Kara para aklamadan, mal varlıklarını saklama ve vergi kaçırmaya kadar pek çok hizmetin nasıl yapıldığı gözler önüne serildi.Müşterileri arasında Platini ve Messi'nin gibi çok önemli isimleri barındıran firmadan çıkan belgelere göre Brezilya, Uruguay, İngiltere, Sırbistan, Hollanda, İsveç ve Türkiye'de oynamış pek çok futbolcunun da bu kuruluşla bağı olduğu ortaya çıktı.

MESSI İLE BABASI OFF-SHORE ŞİRKETİ KURMUŞ

Lionel Messi ve babası Jorge Messi'nin şirket aracılığıyla Panama'da Mega Star Enterprises ismiyle bir off-shore şirketi kurdukları ve buraya 4,6 milyon Euro gönderdikleri belirtildi. Platini'nin de 2007 yılında bir off-shore şirketi kurduğu ve yüklü hesap hareketleriyle dikkat çektiği de 11 milyon belgelik sızıntının en önemli parçaları arasında yer alıyor.

OFF-SHORE ŞİRKET NEDİR?

Kelime anlamı olarak kıyıdan uzak anlamına gelen offshore, ekonomide kaba bir tabir ile vergiden uzak anlamına geliyor. Vergilerin yüksek olduğu ülkelerde yaşayan vatandaşlar, vergi ödememek için ticari faaliyetlerini o ülkenin dışında sürdürerek vergi ödemekten kurtulurlar.

MOSSACK FONSECA NEDİR?

Hukuk firması olarak faaliyet gösteren Mossack Fonseca, offshore şirketlere hukuki danışmanlık hizmeti veriyor. Uluslararası ölçekte faaliyet gösteren firmanın sicil kaydı ise Panama'da.

SIZDIRILAN BELGELERİN İÇERİĞİ NEDİR?

Toplamda 11,5 milyon Mossack Fonseca dokümanı sızdırıldı. Dosyaların toplam boyutu 2,6 terabayt. "Panama Belgeleri" olarak yayınlanan belgelerde siyasetten, spora kadar pek çok alandaki önemli ismin offshore hesaplarına ait belgeler yer alıyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...