Futbolculara kızdı sahaya çocukları çıkardı!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Futbolculara kızdı sahaya çocukları çıkardı!

SPOR Haberleri  / İHA

İzmir'de futbolcularına kızıp hepsini kadro dışı bırakan amatör bir kulübün başkanı, küme düşmemek için sahaya 13 yaş altı takımıyla çıktı.

İzmir Amatör kulüplerinden Poyracık Bilir Altay Spor Kulübü'nün başkanı Bilir Altay, futbolcularına kızıp hepsini kadro dışı bıraktı ve küme düşmemek için sahaya 13 yaş altı takımıyla çıktı. Minik futbolcuların, kendilerinden 10 yaş büyüklerle oynadıkları maçta renkli görüntüler ortaya çıktı.

FUTBOLCULAR AVANS İSTEYİNCE KIZDI

İzmir'de Süper Amatör Lig'den Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) çıkma mücadelesi veren Poyracık Bilir Altay Spor Kulübü'nün başkanı Bilir Altay, prim için idman boykotu yapan futbolcularına, minik oyuncularla büyük bir ders verdi. Play-off'a kalan takımın prim talebine olumlu yanıt veren Başkan Altay, yükselme grubundaki ilk maçında Ceyhan Altınyıldız ile 1-1 berabere kalan ve buna rağmen prime karşılık avans isteyen futbolculara, "Alaçatı ve Seferihisar ile oynayacağımız maçları kazanın, sonra konuşalım" cevabını verdi. Futbolcular prim için ısrar edip antrenman boykotu yapınca, Başkan Altay çok kızdı. Kulübün tüm oyuncularını kadro dışı bırakan Başkan Altay, Alaçatı ile oynanacak maça çıkmayacaklarını federasyona bildirirken, talimatlara göre küme düşmemek için de Seferihisar maçına U13 takımıyla çıkacaklarını açıkladı. Başkan Altay, dediğini yaptı ve Poyracık Bilir Altay - Seferihisar maçında sahaya U13 takımını sürdü. Poyracık Bilir Altay, bu karşılaşmaya 11 kişilik kadroyu bile tamamlayamadığı için rakibi karşısına 9 kişi çıktı.

3 OYUNCU SAKATLANDI

İzmir Atatürk Stadı 2 No'lu Yan Saha'da oynanan maçta iki takım arasındaki yaş farkı, sahada ilginç görüntüler oluşturdu. Seferihisarlı oyuncular, kendilerinden yaşça çok küçük olan rakiplerinin ellerini tutarak sahaya çıkarken, ikili mücadelelerde onlara zarar vermemek için de büyük çaba harcadı. Ancak kendilerinden en az 10 yaş büyük rakip oyuncular karşısında zorlanan minikler sakatlık yaşadı. Poyracık Bilir Altay'dan Furkan Nişancı 6. dakikada, Halil Sarı 9. dakikada, İsmail Eti ise 10. dakikada de sakatlanıp sahayı terk etti. Sahaya zaten 9 kişi çıkan Poyracık ekibin 6 kişi kaldığı için hakem maçı bitirmek zorunda kaldı. Yalnızca 10 dakika süren maç, futbol sahalarında çok konuşulacak bir olaya neden oldu.

10 dakikalık maçta Seferihisarlı futbolcular ise yaşları küçük olan rakiplerine baskı yapmadı. Sakatlanan üç oyuncudan Furkan Nişancı ile Halil Sarı'yı Seferihisarlı futbolcu abileri kucaklarında saha kenarına kadar taşıdı.

Futbolculara kızdı sahaya çocukları çıkardı!
ALTAY: "KULÜP ZORDA KALMASIN DİYE…"

İstemedikleri olayların geliştiğini söyleyen Başkan Bilir Altay, "Daha önceki futbolcu arkadaşlarımız anlaşmamız dışında hareket ettiler. Etik olmayan hareketlerde bulundular, antrenmana çıkmadılar, maça gelmediler. Hoca bu olayı örgütledi. Hocanın görevine son verdik ama futbolcular hocanın oyuncuları gibi hareket ettiler. Takım için sahaya çıkmadılar. Sonuçlar buraya kadara geldi" dedi.

2 maç üst üste sahaya çıkmama şanslarının olmadığı anlatan Poyracık Bilir Altay Sportif Direktörü Şerif Topal ise "Kulüp zorda kalmasın diye U13 takımıyla sahaya çıktık. 2003, 2004 doğumlu çocuklarımızla sahaya çıktık. 9 oyuncumuz vardı, 3 oyuncumuz sakatlandı. Başka oyuncumuz olmadığı için kurallar gereği hükmen mağlup oluruz. Futbolun tarihine bizi kara harflerle geçirdiler ama bu futbolcuların hiçbir yerde çalışamaması için İzmirli kulüplerle karar aldık" diye konuştu.

"ABİLERİMİZİN YAPAMADIĞINI YAPTIK"

Kendilerinden 10 yaş büyüklere karşı oynayan minik futbolcular da heyecanlı olduklarını anlattı. Bu maça kazanmak için çıktıklarını söyleyen Burak Karım, "Büyüklerimiz sahaya çıkmadığı için biz çıktık. Elimizden geleni yaptık ama olmadı, çok heyecanlıydık" derken sakatlanarak sahayı terk eden oyunculardan İsmail Eti ise, "Abilerimizin yapamadığını yaparak sahaya çıktık. Gol atmak istiyordum ama atamadım, ayağıma top gelmedi" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...