Akakpo: Bizden iyi takım yok

Düzenleyen:
Akakpo: Bizden iyi takım yok

SPOR Haberleri

Ligdeki diğer takımları izlediğini belirten başarılı savunmacı, "Hiçbiri Trabzon'dan iyi değil" dedi. Akakpo, Türkiye tercihinde Chedjou'nun etkisi olduğunu söyledi

Trabzonspor'un savunma oyuncusu Serge Akakpo, ligi mümkün olan en üst noktada bitirmek istediklerini söyledi. Sezon başında büyük bir kariyer değişikliği yaptığını hatırlatan Togolu futbolcu, "Ukrayna'da birinci lig takımı olan Hoverla Uzhhorod'da forma giyiyordum. Fransa, Portekiz ve Belçika takımlarından transfer teklifleri aldım ancak yakın arkadaşlarım olduğu için burayı tercih ettim. Galatasaray'da oynayan Aurelien Chedjou beni Türkiye'ye gelmem için ikna etti. Birlikte tatil yaparken sürekli Türkiye'den ve ülkedeki futbola karşı olumlu atmosferden bahsetti. Sonrasında 1461 Trabzon'dan gelen teklifi kabul ettim. Başta benim için geri adım gibi görülse de sonrasında bu kararımın yerinde olduğunu anladım" diye konuştu. 
Kendimize inanmalıyız
Bordo-mavili takımın kaliteli oyunculara sahip olduğunu kaydeden Akakpo, "Bu kadar kaliteli oyunculara sahip bir takımın çok daha iyi yerlerde olması gerekiyor. Daha öz güvenli ve inançlı oynamamız lazım. Trabzonspor sayesinde diğer takımları da izleme imkanı buldum. Hiçbir takımın bizden daha iyi olduğunu görmedim. Kendimize daha inanarak oynamalıyız. Bu kadronun en kötü ihtimalle ilk 5 içerisinde olması lazım" dedi. Başakşehir maçında attığı golün kendisini mutlu ettiğini dile getiren 28 yaşındaki futbolcu, "Savunma oyuncularının gol atmak için fazla fırsatı olmuyor. Duran toplar en büyük fırsat. Attığım gol beni çok mutlu etti" ifadelerini kullandı.

Devler Ligi hayalim var

Togolu Akakpo, üst seviyede futbol oynamak istediğini belirterek, "Uzun vadede Trabzonspor çatısı altında Şampiyonlar Ligi'nde forma giyme hayalim var. Afrika Kupası'nda önemli futbolculara karşı oynadım. Ancak hiç Avrupa kupalarında yer alamadım. Şimdi bu hedefi gerçekleştirmek isterim" dedi.

Süper Lig'de hızlı olmalısın

Trabzonspor'da olmaktan son derece memnun olduğunu söyleyen Serge Akakpo, "Kısa sürede 3 farklı takımda farklı partnerle oynamak durumunda kaldım ancak buna adapte oldum" dedi. Başarılı oyuncu Benim futbol anlayışım Süper Lig'e daha uygun. Süper Lig'de daha hızlı karar verip oynamalısınız" diye konuştu. 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...