Pereira'yı 2 futbolcusu yaktı

Düzenleyen:
Pereira'yı 2 futbolcusu yaktı

SPOR Haberleri

Vitor Pereira'nın takımı, gol pozisyonu olarak Ersun Yanal döneminden sadece 4 pozisyon geride… Ancak Portekizli'nin golcüleri, Yanal'ınkilerden 18 gol az attı.

Fenerbahçe'de başarısızlığın faturası takımın başındaki isim olarak Vitor Pereira'ya kesilmiş durumda… Sezon başından bu yana yapılan eleştiriler, Avrupa'ya veda sonrası, ligde de üst üste gelen 3 maçtaki 7 puanlık kayıpla tavan yaptı… Sarı-lacivertli taraftarlar, önceki sezon Nisan ayında şampiyonluk ipini göğüsledikleri Ersun Yanal'ın ismini yüksek sesle haykırmaya başladılar… Ancak Yanal ile Pereira dönemi kıyaslandığında rakamlar iki teknik adam arasında pozisyon olarak büyük bir fark olmadığını ortaya koyuyor.

Pereira'yı 2 futbolcusu yaktı

YANAL İLE 188 POZİSYON 62 GOL

Sabah'ın haberine göre; Süper Lig'de 28 haftalar baz alındığında Vitor Pereira'nın takımı, Ersun Yanal dönemine göre sadece 4 gol pozisyonu geride kaldı. Yanal ile 188 gol pozisyonuna giren sarı-lacivertliler, 62 gol atarken, girdiği pozisyonların yüzde 33'ünü gole çevirmeyi başardı. Bu sezon ise girilen 184 gol pozisyonunun sadece 44'ü gol oldu. Yani yüzdeye vurulduğunda yüzde 24'lük bir başarı oranı yakalandı. Geçen sezona göre sadece 4 gol pozisyonu az ancak atılan gol sayısında fark 18.

Pereira'yı 2 futbolcusu yaktı

EMENİKE'Yİ BİLE ARATTILAR

28 haftada 44 gol atan Fenerbahçe, son 28 yılın en düşük gol sayısında. Sarı-lacivertliler, 1987-1988 sezonunda atılan 33 golden sonra ilk defa bu kadar az gol kaydetti. Pozisyonları gole çevirme yüzdesi Yanal dönemine göre yüzde 27 düşerken, Emenike'nin 31 gol pozisyonunda attığı 12 gole, Fernandao 41 gol pozisyonu ile ulaşabildi. Van Persie ise 37 gol pozisyonuna girerken 10 golde kaldı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...