Aston Villa, Premier Lig'e veda etti!

Düzenleyen:
Aston Villa, Premier Lig'e veda etti!

SPOR Haberleri

İngiltere Premier Lig'de oynanan maçta deplasmanda Manchester United'a 1-0 mağlup olan Aston Villa'nın bitime 4 hafta kala küme düşmesi kesinleşti.

Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmak için mücadele eden Manchester United, Old Trafford Stadı'nda en son galibiyetini şubat ayında alan ve üst üste 8 maçta sahadan yenilgiyle ayrılan son sıradaki Aston Villa'yı ağırladı.

Uzun sakatlık döneminden çıkan Wayne Rooney'in ilk 11'de sahaya çıktığı mücadelede ev sahibi ekip, 32. dakikada Rashford'un attığı golle sahadan 1-0 galip ayrıldı. Manchester United formasıyla çıktığı ilk lig maçında Arsenal filelerini iki kez havalandıran 18 yaşındaki Rashford, bu sezon 4. golünü kaydetti.

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren ve mart ayı sonunda Fransız teknik adam Remi Garde ile yollarını ayıran Aston Villa, bugünkü mağlubiyetinin ardından 16 puanda kaldı ve Birmingham ekibinin bitime 4 hafta kala küme düşmesi kesinleşti. Küme düşme hattının bir üst sırasında yer alan Norwich City'nin 31 puanı bulunuyor.

İngiltere Futbol Ligi ve Premier Lig'in kurucuları arasında yer alan 141 yıllık tarihe sahip Aston Villa, 1986-87 sezonundan bu yana ilk kez küme düştü.

Newcastle United - Swansea City: 3-0

Küme düşmeme mücadelesi veren ve takımın başına İspanyol teknik adam Rafael Benitez'i getiren 19. sıradaki Newcastle United, sahasında Galli ekibi Swansea City'i üç golle geçti. Ev sahibi takımın gollerini 40. dakikada Lascelles, 82. dakikada Sissoko ve 89. dakikada Townsend atarken, Benitez yeni takımındaki beşinci maçında ilk galibiyetini elde etti.

Norwich City - Sunderland: 0-3

Newcastle United'ın iki puan önünde yer alan Sunderland de üç puana üç golle uzandı. Norwich City'e konuk olan ve Borini'nin penaltı golüyle ilk yarıyı 1-0 önde kapatan Sunderland, Defoe ve Watmore ile altı hafta sonra galibiyet özlemini giderdi.

Günün diğer maçlarında Everton ile Southampton 1-1 berabere kalırken, Watford ise deplasmanda West Bromwich Albion'ı tek golle 1-0 mağlup etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...