Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Sporda başarı amatör sporların yaygınlığı ile ilgilidir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sporda başarı amatör sporların yaygınlığı ile ilgilidir'

SPOR Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Spordaki esas başarı, bir toplumda var olan amatör sporların yaygınlığı ve o ülkenin fertlerinin, gençlerinin ne kadar, hangi oranda katıldığı ile ilgilidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesince Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen "Amatör Spor Kulüplerine Spor Malzemesi Dağıtımı ve Başarılı Sporcuların Ödüllendirilmesi Töreni"ne katıldı.

Ordulu tüm sporculara başarılar dileyen Kurtulmuş, sporcu gençlerle bir arada bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her alanda ileri gittiği gibi sporda da çok daha iyiye gitmesini hedeflediklerini belirten Kurtulmuş, "Spordaki esas başarı, bir toplumda var olan amatör sporların yaygınlığı ve amatör sporlara o ülkenin fertlerinin, gençlerinin ne kadar, hangi oranda katıldığı ile ilgilidir. Yüzmeden haltere, atletizmden tekvandoya ve güreşe kadar, bireyselden takım sporlarına kadar her alanda bireysel katılımın arttırılmasının yolu amatör sporların yaygınlaşmasından geçiyor" diye konuştu.
"Başarılı ülkelerin ortak özelliği, amatör sporların yaygınlığı"

Türkiye'de futbolun en çok seyircisi ve ilgilisi olan spor dalı olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Seyrettiğimiz futbol kulüplerinin güçlülüğü, amatör futbol kulüplerimizin ne kadar yaygın, ne kadar güçlü olduğuyla ilgilidir. Aynı şekilde olimpiyatlara katıldığımız takım oyunlarında ya da bireysel oyunlarda bazen iyi dereceler yapıyor, bazen istediğimiz sonuçları alamıyoruz. Bazı ülkeler var ki olimpiyatlarda hem bireysel hem de takım sporlarında başarılı oluyor. Başarılı olan ülkelere baktığınız zaman bir vücuda yayılan kılcal damar gibi güreşte, halterde, boksta, voleybolda, hentbolda... Bütün bu spor dallarında olimpiyatlarda başarılı olan ülkelere baktığınızda, hepsinin ortak bir özelliği amatör sporların yaygınlığı, lisanslı sporcuların çokluğu, spor kulüplerinin güçlü olması ve toplumun her mahallesine, sokağına amatör sporlar vasıtasıyla sporun yayılmasıdır."

Kurtulmuş, törende 90 spor kulübüne malzeme dağıtılacağına işaret ederek "Ümit ederim bizler sizleri küçük yaşlardan itibaren sporda olmanızı destekleyerek Türkiye'de spor alanında çok başarılı oyuncularımızı, sporcularımızın çıkmasını sağlarız. Sizlere de spor hayatında başarılar diliyorum." dedi.
"Spor ahlaktır, spor hayat tarzıdır"

Kurtulmuş, sporun sadece başarı sağlanan bir alan olmadığına dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Tabii ki yenmek için spor yapılır. Sporda oyunu kazanmak için oynanır ama sonuçta spor bir disiplindir. Spor bir ahlaktır. Spor bir hayat tarzıdır. Aslında küçük yaştan itibaren disiplinli, ahlaklı olmayı ve takım ruhunu öğreniyorsunuz. Böylece bu sporu yaparken hem eğleniyor hem öğreniyor hem de ileri doğru hazırlanıyorsunuz. Allah, hepinize güzel günler göstersin."

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...