'Beşiktaş, şampiyonluk yarışlarında hep favori olacak'

Düzenleyen:
'Beşiktaş, şampiyonluk yarışlarında hep favori olacak'

SPOR Haberleri

Rıdvan Dilmen, uzun süre maçlarını deplasmanlarda oynayan Beşiktaş için bu durumun avantajlı hale geldiğini ve bundan sonraki şampiyonluk yarışlarında Beşiktaş'ın hep favori olacağını söyledi.

Beşiktaş'ın diğer 17 takımın kendi sahasında attığı daha fazla golü deplasmanda attığı kaydeden Rıdvan Dilmen, "Beşiktaş, 17 takımın içeride attığı gol sayısından daha fazla 32 gol deplasmanda attı, 15 gol yedi. Ondan sonra deplasmanda en çok gol atan takım 28 golle Antalyaspor. Ondan sonra rakibi Fenerbahçe deplasmanda 21 atmış. İçeride 23 gol atmış. Beşiktaş 32 golü dışarıda atmış. Şampiyonluk yarışında deplasmanda gol atmak önemli. Geçen yıldan beri Türkiye rekoru kırmaya namzet bir görüntüsü var. Deplasmanda 10 galibiyeti oldu. 3 beraberlik almış" istatistiklerini verdi.  

"BEŞİKTAŞ, ŞAMPİYONLUK YARIŞLARINDA HEP FAVORİ OLACAK"
Deplasmanlardaki galibiyetlerin önemli olduğunu vurgulayan Dilmen, "1988-89'u örnek verebilirim. Dışarıda da hep kazanıyorduk. Geçen yıllarda söylemiştim, Beşiktaş'ın stadının yıkımda olması uzun vadede bir avantaj olacak diye. Şimdi evine döndü. Beşiktaş, şimdi şampiyonluk yarışlarında doğru planlamalarla, bir kaç rotüşle hep favori olacaktır. Unutmayın bu sözümü!.. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı, Osmanlıspor Stadı, Başakşehir Stadı... Farketmiyor onlar için. Ama evi farkediyor. Bu bir alışkanlıktır. Bu alışkanlık karşısında da Sivas takımının oyununu son bölümde yarıp sonuca girdi. Son derece yerine 4 tane deplasmanı var. 1 tanesinde puan aslanın ağzındaydı. Alması lazımdı. Aldı ve rakibin psikolojisini biraz daha düşürdü. Hakediyor mu? Bu istatistiklerle zaten fazla hakediyor. Göze hoş geliyor mu? Geliyor. Fazla pas yapan takım mı? Değil. Beşiktaş bedava iş yapmıyor. Pası yana doğru falan yapmıyor. Orta yuvarlakta veya 1. bölgede fazla yapmıyor. Alıyor hepsi hücum. Apaçi gibi gidiyorlar. Pozisyonlara giriyorlar. Gol istatistiklerine baktığınızda da bunu gösteriyor." diye konuştu.  

Beşiktaş'ın zorlu Sivas deplasmanında puan kaybetme ihtimali olduğunu kaydeden Dilmen şöyle devam etti, "Öyle kritik bir galibiyet aldıki, hala elinde Fenerbahçe kazanmış olsa bile 2 beraberlik kredisi var. Bu anlamda çok büyük avantaj. Quaresma'nın olmadığı Gökhan'ın hazır olmadığı ve kaprisli olduğu bir dönem olmasına rağmen... Kerim Frei'ın müthiş pasıyla gol geldi. Ardından gelen bir penaltıyla oyunu Sivas kabullenmişti. 2-1'i kısır bir skor olarak görmesinler. Sivasspor haklı olarak beraberliği düşünen hatta oyunun büyük bölümünde 3-4 stoperle oynayan, koşup mücadele ederek puan almak istedi. Sivas pozisyon alıp pozisyon veren bir takımdır. Sonuçta önemli bir deplasman galibiyeti elde etti."

"BEŞİKTAŞ LİGİN ZİRVESİNDE OLMAYI HAKEDİYOR"
Beşiktaş'ın iyi futbol oynadığını vurgulayan Dilmen, "Hakemler konuşulup tartışılır ama Fenerbahçelisi de Galatasaraylısı da Beşiktaşlısı da Beşiktaş'ın iyi ve güzel bir futbol oynadığını söyleyebilir. Kendi adıma ben söylerim. Şu an ligin zirvesinde olmayı hakediyor. Fenerbahçe de iyi mücadele ediyor; fakat bir gerçek var ki göze hoş gelen, gole doğru oynamaya çalışan bireysel becerileri de olan oyuncuları var. Fenerbahçe'nin oyuncu kalitesi olarak iyi olduğu konusunda belki biz de yanıldık. Neye göre kaliteliydi?" sorusunu sordu. 

"BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞU HAKETMİŞ OLACAK"
Şenol Hoca kadar Bilic'in de Beşiktaş'ın ofansif yönünü geliştirmede payı olduğunu dile getiren Rıdvan Dilmen, "Bu takımın temelini atan Bilic'tir. Deplasman alışkanlıklarını onun zamanında kazanmaya başladı. Bilic'in elinde Quaresma, Gomes, Marcelo, Andreas Beck, İsmail yoktu. Bu yıl takıma baktığımızda bireysel performanısı yüksek ama Atiba diye bir oyuncu var, O'nu tamamen ayırıyorum. Ligimizin bu yıl en büyük performansını gösteren sadece savunma işini değil; Atiba'ya savunmacı orta saha oyuncusu asla dememek lazım. Savunmayı Alexis ve Marcelo'nun, Ersan veya Rhodolfo'nun önünde yapmıyordu. Atiba savunmaya da yardımcı oluyor. Gomez'e de yardım ediyor. Antrenörseniz, Gomez gitmiyorsa hop Cenk'i sokuyorsunuz. Milli Takım'da da bütün hava toplarını çıkıp alıyor. Beşiktaş kilitlenmiş durumda. Kazasız belasız yola gidiyor yoluna. Sonuçta da şampiyon olacak olursa da haketmiş olacak"  açıklamalarını yaptı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...