Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ümit Özat'dan Pereira’ya tepki!

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Ümit Özat'dan Pereira’ya tepki!

SPOR Haberleri  / iHA

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’ya tepki göstererek, “Misafir takım hocasına başarılar dilemen lazım. Oraya bir misafir takım hocası gelmiş. Kavga etmiş olsan tamam. Orada kahve içmekle Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü olmuyor” dedi.

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’ya tepki göstererek, “Misafir takım hocasına başarılar dilemen lazım. Oraya bir misafir takım hocası gelmiş. Kavga etmiş olsan tamam. Orada kahve içmekle Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü olmuyor” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında Mersin İdmanyurdu, deplasmanda Fenerbahçe’ye 4-1 mağlup oldu ve 21 puanla son sırada kaldı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat, oyuna kötü başladıklarını belirterek, “Fenerbahçe hak ettiği bir galibiyet aldı. Kayseri galip geldikten sonra çocuklar garddan düştü. Kolay değil Fenerbahçe’ye karşı mücadele etmek. 5 maç var önümüzde sonuna kadar bu mücadeleyi vereceğiz. Genç oyuncular oynatıp seneye bu takıma katkıda bulanabilecek oyuncular çıkartmaya çalışacağız. Bu mücadeleyi matematiksel olarak bir şeyler netleşmediği sürece sürdüreceğiz” dedi.

“ORADA KAHVE İÇMEKLE FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ OLMUYOR”

Maç öncesi kendisinin elini sıkmadığı için Pereira’ya tepki gösteren Özat, “Ben diğer yerli teknik adamlar gibi birilerinin mutsuzluğundan nemalanmak istemiyorum. Hiçbir tanışıklığım yok Pereira ile. Misafir takım hocasına başarılar dilemen lazım. Oraya bir misafir takım hocayı gelmiş. Kavga etmiş olsan tamam. Onu kim yönlendiriyor bilemem. Orada kahve içmekle Fenerbahçe Teknik Direktörlüğü olmuyor. Taraftar her türlü tezahüratı yapmakta serbesttir ancak teknik direktör kimse onu desteklemelidir. Ben birileri gibi çıkıp da ‘ben olsam’ falan demem. Fenerbahçe zaten bu. Fenerbahçe’nin forması 2 puan. Başında kim olursa olsun bu mali yapılanma ile forması zaten 2 puan. 1 puan da oyunculara kalıyor. Her an her şey olabilir. Umarım başarılı olurlar” şeklinde konuştu.

“FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ GİBİ DAVRANMALISIN”

Bunun el sıkma mevzusu olmadığını vurgulayan Özat, “Ben onu kimin yönlendirdiğini de biliyorum. Ona ihtiyacın da yok. Sen Fenerbahçe Teknik Direktörü gibi davranmalısın. Fenerbahçe teknik direktörlüğü için adım geçiyormuş falan bir bilgim yok. Hayalimde var evet ama şu an Mersin İdmanyurdu teknik direktörüyüm. Bu kadar basit bir nedenle el sıkmıyorsa kendisi bilir. Onların yaptığını yerli bir antrenör yapsa değişik anlaşılırdı. Elimi sıkıp sıkmamak önemli değil, herkes yaptığı ile kalsın” açıklamasında bulundu.

“YABANCI KURALI TÜRK FUTBOLUNUN ÇÖKÜŞÜ OLACAK”

Kendisinin ırkçı bir insan olmadığını belirten Özat, karşılaşmada Fenerbahçeli yabancı oyunculara gösterilen tepki hakkında da açıklamada bulunarak, “Yöneticilerin şunu idrak etmesi lazım. Ben asla ırkçı bir adam değilim. Futbolun kökünden geldim. Oynamadığım pozisyon kalmadı. Yabancı kuralı Türk futbolunun bir numaralı çöküşü olacak. Yerli oyuncunun kulağını çeker ‘Hadi oğlum, aslanım’ dediğiniz zaman oynar. Ama yabancının umurunda olan tek şey paradır. Bu bir gerçek. Bu paraları alıyorlarsa bu tepkileri görecekler. Futbolcular artık kendilerini aktris gibi görüyor. Son 10 seneye bakın Fenerbahçe’nin üçüncülüğü yok. Fenerbahçe’nin başında kim olursa olsun ikincilik garanti. Fenerbahçe camiasında yabancılara daha fazla değer verilir bunu biliyorsunuz. Bana göre doğru bir tepkiydi. Biraz da yerlerinin kıymetlerini bilmeleri lazım” dedi.

“ONU MAÇTAN ÖNCE YAPACAKTIN”

Özat, toplantı sonrası elini sıkmak isteyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira’ya, “O maçtan önce olacaktı. Maçtan önce gelseydiniz tebrik ederdim” diyerek tepki gösterdi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...