Galatasaray final maçına çıkıyor

Galatasaray final maçına çıkıyor

SPOR Haberleri

Galatasaray Odeabank, EuroCup finalinin ilk ayağında bu akşam Fransa temsilcisi Strasbourg ile karşılaşıyor. Rövanş 27 Nisan Çarşamba günü Abdi İpekçi’de olacak

Türk basketbolu için bugün tarihi bir gün... Galatasaray Odeabank, EuroCup final serisinin ilk maçında Fransız ekibi Strasbourg ile deplasmanda karşılaşıyor. Saat 22.00'de başlayacak mücadelenin rövanşı 27 Nisan'da İstanbul'da oynanacak. Galatasaray, ikili averajın geçerli olacağı final serisinde şampiyon olması halinde Avrupa'daki ilk kupasını kazanacak. Sarıkırmızılılar ayrıca gelecek sezon THY Avrupa Ligi'ne doğrudan katılım hakkını elde edecek.

Geri adım atmak yok
 Ergin Ataman, Strasbourg karşısında kendilerini finale taşıyan sistemden vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Finallerde de sisteme sadık kalacağız" dedi. EuroCup'ta sarı-kırmızılı takımın tek hedefinin kupayı kazanıp seneye THY Avrupa Ligi'ne dönüş yapmak olduğunu belirten Ataman, Real Madrid'den teklif aldığı yönündeki haberlerin bu final öncesinde kendisini ilgilendirmediğini ifade etti.

Dış şutlara dikkat
 Strasbourg iç saha maçlarında 24 saniye hücum süresini beklemeden çabuk atışlar kullanan bir ekip. O nedenle dış şutlara dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle Fenerbahçe ve Real Madrid'e karşı oynadığı maçlarda 90'ar sayının üstünde attılar. Bu da gösteriyor ki istedikleri tempoyu yakaladıklarında çok tehlikeli bir ekip olabiliyorlar. Takımın guard pozisyonundaki oyuncusu Beaubois, Fransız temsilcisinin skor yükünü çekiyor. Geçen yıl Nanterre formasıyla Eurochallenge'da MVP ödülünü kazanan Kyle Weems de rakibin dikkat edilmesi gereken bir başka oyuncusu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...