Avrupa'nın kalbi turnuva öncesi korkudan titriyor

Düzenleyen:
Avrupa'nın kalbi turnuva öncesi korkudan titriyor

SPOR Haberleri

Fransa'da gerçekleşecek EURO 2016 öncesinde kimyasal ve bombalı saldırı tatbikatları düzenlendi. İçişleri bakanı Cazeneuve, "Terör tehdidi hala çok yüksek." dedi.

Fransa'nın ev sahipliği yapacağı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na az bir süre kala, terör saldırısı olasılıklarına karşı güvenlik önlemleri artırılıyor. Saint-Etienne Stadı'nda kimyasal saldırı, Bordeaux kentinde ise bombalı saldırı olasılığına karşı tatbikat düzenlendi.

Şampiyona sırasında grup maçlarına ev sahipliği yapacak olan Saint-Etienne Stadı'ndaki tatbikata, itfaiye erleri, sağlık ve güvenlik görevlileri katıldı.

Avrupa'nın kalbi turnuva öncesi korkudan titriyor

KİMYASAL SALDIRI SENARYOSU

Kimyasal saldırı olasılığına karşı sorumlu birimler arası eş güdüm ve koordinasyonun sınandığı tatbikat, insansız hava aracından düzenlenen bir kimyasal saldırı senaryosu üzerinde gerçekleştirildi. Tatbikatla ilgili ayrıntılı bilgiler ise basınla paylaşılmadı.

Şampiyonaya ev sahipliği yapacak Bordeaux kentinde de bombalı saldırı olasılığına karşı bir tatbikat düzenledi. Bu tatbikatı, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve Sağlık Bakanı Marisol Tourane de izledi.

Avrupa'nın kalbi turnuva öncesi korkudan titriyor

75 TATBİKAT YAPILACAK

İçişleri Bakanı Cazeneuve, geçen ay düzenlediği basın toplantısında, terörle mücadele kapsamında önemli bir kısmı Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde olmak üzere 75 tatbikat yapılacağını duyurmuştu.

Fransa'ya yönelik terör tehdidinin hala çok yüksek olduğunu kaydeden Bernard Cazeneuve, "Olası toplu cinayetler ve saldırılara karşı güvenlik güçleri, ülkenin her yerinde her zaman hazır durumda olabilmeli" diye konuşmuştu.

TURNUVA 10 HAZİRAN'DA BAŞLIYOR

Fransa, 10 Haziran-10 Temmuz tarihlerinde 10 farklı kentteki statlarıyla 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...