Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye Rallisi ilk kez Marmaris'te

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye Rallisi ilk kez Marmaris'te

SPOR Haberleri  / AA

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından organize edilen Türkiye Rallisi, bu yıl ilk kez Marmaris'te düzenlenecek.

TOSFED'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl 45'incisi yapılacak ralli, 13-15 Mayıs tarihlerinde, off-road ve klasik otomobil yarışları ile birlikte ilk kez Marmaris'te gerçekleştirilecek. Avrupa Ralli Kupası ile birlikte Türkiye Ralli Şampiyonası ve Türkiye Historic Rally Şampiyonası'na puan verecek yarışlara, Avrupa ülkelerinden de katılım olacak.
Organizasyonun ilk gününde, 13 Mayıs Cuma günü saat 15.30'da Marmaris Atatürk Meydanı'ndan sembolik start verilecek. 14 Mayıs Cumartesi günü saat 12.00'de İçmeler pazar yerinde kurulacak servis alanından başlayacak yarışta, Asparan ve Yeşilbelde bölgesinde yer alan 5 özel etabı geçecek ekipler, saat 18.00'den itibaren İçmeler servis alanında günü tamamlayacak.
190 kilometresi özel etap, yaklaşık 400 kilometre uzunluğundaki rallinin ikinci günü, 15 Mayıs Pazar günü saat 08.30'da başlayacak ve ekipler Asparan, Hisarönü ve Kufre bölgesindeki 6 özel etabı geçerek saat 15.00'den itibaren Marmaris Atatürk Meydanı'ndaki bitiş noktasına ulaşabilmek için mücadele edecek.
Rallideki özel etaplar, Türk otomobil sporlarının duayenlerinden rahmetli Renç Koçibey, Mustafa Koç, Ali Sipahi, Lem'i Tanca ve Yusuf Aramacı'nın isimleriyle anılacak.
Ralli haricinde, Marmaris Off-road Yarışı ve Tarihi Batı Anadolu Klasik Otomobil Yarışı'ndan oluşan Marmaris Auto Sport Fest ise 150 kadar araç ve yaklaşık 300 sporcunun katılımına ev sahipliği yapacak.
Türkiye Rallisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Muğla Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü, Marmaris Kaymakamlığı ve Marmaris Belediyesi katkılarıyla, Spor Toto, Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), Marmaris Ticaret Odası, Fora Araç Takip, Baki Dalyancı ve AutoClub sponsorluğunda gerçekleştirilecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...