Hakem Bitnel’in bilgilerini paylaşan taraftara 4 yıl hapis istemi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Hakem Bitnel’in bilgilerini paylaşan taraftara 4 yıl hapis istemi

SPOR Haberleri  / İHA

Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan olaylı maçta verdiği kararlarla tepki çeken hakem Deniz Ateş Bitnel’in kişisel bilgilerini twitter’dan paylaşan bir bankanın eski çalışanı M.S. hakkında, 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan olaylı maçtaki yönetimi ile tepki çene hakem Deniz Ateş Bitnel, cep telefonu ve ev telefonundan binlerce hakaret mesajı alınca harekete geçti. Bitnel, bir bankadaki hesabının ekran görüntüsünün, cep telefonu ve ev telefonunun twitter üzerinden paylaşıldığını gördü. Avukatı aracılığıyla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu’na şikayet dilekçesi veren Bitnel, kişisel verilerinin ele geçirilip yayılması nedeniyle şikayetçi oldu.

Yapılan araştırmada Deniz Ateş Bitnel’in hesap bilgilerinin bir bankanın çağrı merkezinde çalışmış Trabzon nüfusuna kayıtlı M.S. tarafından paylaşıldığı tespit edildi. İfadesi alınan M.S., suçlamaları kabul etti.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Tunç Cantaymaz tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelinin bankada çalışmasının vermiş olduğu kolaylıktan yararlanarak, müştekinin banka hesap bilgilerine ulaşarak, müştekinin cep telefonunu ve sabit telefon numaralarının bulunduğu bankanın ‘Telefon Faks Bilgileri Listesi’ adlı menüdeki verileri internet ortamında paylaşması nedeniyle "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edildi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...