Konya’da zirve Andrei Griepel’in

Düzenleyen:
Konya’da zirve Andrei Griepel’in

SPOR Haberleri

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 158.9 kilometrelik Vestel Aksaray-Konya etabını Lotto Soudal takımından Andrei Griepel kazandı.

Cahit EROĞUL KONYA

Aksaray halkının büyük ilgi gösterdiği yarışta 111 bisikletçi yarışırken, zaman zaman yağan şiddetli yağmur sporcuları hayli zorladı. Konya'ya yaklaştıkça sertleşen rüzgarın şiddeti her geçen dakika artarken, Start'tan itibaren öndeki 24 kişilik grupta kalarak tempo yapan Lotto Soudal'ın altı Team Roth 'un iki bisikletçisi müthiş bir tempoyla grubu son 25 kilometrede parçaladı.
11. zaferi
2011 yılından bu yana Tour Of Turkey'e katılan Lotto Suodal'ın Dünyaca ünlü pedalı Andrei Griepel, beş arkadaşının desteğiyle geldiği finiş çizgisine 50 metre kala o kendine has sprintini yaptı ve etabını 3 saat 48 dakikada birinci bitirirken Türkiye deki 6 yılında 11. şampiyonluğunu ilan etti. Aksaray halkının kalabalık bir grupla uğurladığı bisikletçileri, Konya'da da coşkulu bir kalabalık karşıladı. Halk kilometrelerce önce bisikletçileri görebilmek için yollara dizildi. Finiş alanında ise gerçekten büyük bir kalabalık, bisikletçileri çılgınca alkışladı. Tur bugün 187 kilometrelik Türk Hava Yolları Seydişehir-Alanya etabı ile devam edecek.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...