Trabzonspor'da Pearson sesleri

Trabzonspor'da Pearson sesleri

SPOR Haberleri

Leicester City’yi, 9’da 7 yaparak kümede tutan ve bugünkü savunma anlayışının temelini atan Pearson, sezon başında kulüp patronlarıyla yaşanan bir sorun nedeniyle görevinden ayrılmıştı

Trabzonspor'da Mircea Lucescu, Paulo Fonseca, Juande Ramos gibi hoca adayları arasına yeni bir isim girdi: Nigel Pearson… Leicester City'yi lig sonuncusu olarak devralan ve son 9 maçta 7 galibiyet alarak ligde tutan Pearson, sezonun en flaş hocası olarak görülürken, futbolcuların sebep olduğu seks skandalı sonrası kulüp patronlarıyla idari konularda anlaşamayınca gönderilmişti. Geçen sezon yakalanan seriyle kümede kalan, şimdi ise tarihindeki ilk şampiyonluk için gün sayan Leicester'da Pearson hala minnetle anılıyor. İngiltere'de sezonun en değerli oyuncusu seçilen Riyad Mahrez'in, "Şampiyonlukta en az Ranieri kadar payı var" dediği İngiliz hoca, Leicester'daki savunma düzenini oturtan ve hızlı hücumlarla gol üretmeyi sağlayan isimdi. Sakin ve lider kişiliğiyle tanınan Pearson, Haziran 2015'ten bu yana herhangi bir takımı çalıştırmadı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...