Onur Ene: 12 dev adama bir hoca lazım

Düzenleyen:
Onur Ene: 12 dev adama bir hoca lazım

SPOR Haberleri

TOFAŞ’ı şampiyonluğa götüren başarılı teknik adam, Ergin Ataman'ın hem milli takım, hem de G.Saray'ı çalıştırmasını doğru bulmadığını söyledi

 Murad TAMER

Türk basketbolunun efsane isimleri arasında yer alan Orhun Ene çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde TOFAŞ'ı şampiyonluğa götüren ve takımının normal sezonu lider bitirmeyi garantilemesini sağlayan başarılı antrenör bir zamanlar çalıştırdığı milli takım hakkında konuştu. Banvit'in koçluğunu yaptığı dönemde A Milli Basketbol Takımı'nı da çalıştıran Orhun Ene, sadece milli takım için mesaisini harcayan bir antrenörün 12 Dev Adam'ın başında olması gerektiğini söyledi. Bu tecrübeyi yaşadığı dönemde zorlandığını ifade eden Ene, "İki takımdan sorumlu olmak konsantrasyonunuzu zorlayan bir durum. Herkesin fikrine saygı duyarım ama  tecrübeli biri olarak söylemeliyim ki sadece milli takımı çalıştıracak bir antrenöre ihtiyacımız var" dedi. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada hem milli takım, hem de G.Saray'ın başında bulunan Ergin Ataman'ın sezon sonunda çalıştıracağı tek bir takım için karar vermesi gerektiğini söylemişti.
Sistem değişmeli
Orhun Ene basketboldaki altyapı sıkıntısına da dikkat çekti. Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve yeterli altyapı tarama sistemi yapıldığı taktirde milli takım için asla yabancı oyuncu arayışına gerek kalmayacağını vurgulayan Ene, "Bakın Yunanistan'da Olimpiakos'un da kadrosunda birçok ABD'li bulunuyor. Ama bir o kadar da yerli oyuncuları var. Taraftarlar kadroda Spanoulis, Mantzaris, Printezis gibi başarılı yerli oyuncular bulundukça ABD'lilerin sayısını yadırgamıyor. Ama bizim büyük dediğimiz takımlarımız tamamen yabancılara ayırdıkları dev bütçelerle bir yerlere gelmeye çalışıyor. Kadrolarında bir kaç tane ve fazla süre alamayan Türk oyuncuları var" dedi. Türkiye'de sistemin acil olarak değişmesi gerektiğini belirten Orhun Ene, takımı TOFAŞ ile Spor Toto Basketbol Ligi'ne yükseldikleri taktirde yabancı oyuncu transferi için büyük bütçe ayırmayacaklarını da sözlerine ekledi.

ATAMAN BÜYÜK İŞ BAŞARDI
G.Saray Odeabank'ın Eurocup zaferini de değerlendiren Orhun Ene, "Ergin Ataman kısıtlı imkanlarla çok büyük bir iş başardı. F.Bahçe'nin de artık Euroleague şampiyonluğu yaşaması gerekiyor. Yıllardır yapılan yatırımların karşılığı şampiyonluk olmalı"  dedi.

Dixon’ın yerine topu Türk tutsun

Orhun Ene öncelikle Türkiye'de yerli oyuncuların iyi yetiştirilmemesinden yana dertli. Oyuncuların belli bir seviyeye geldikten sonra yeterli desteği göremediğini ifade eden Ene, böylelikle milli takımda görev yapacak yabancı oyuncu arayışına girildiğini söyledi. Devşirme oyuncu sistemine tamamen karşı olduğunu belirten Orhun Ene, "Yetenekli gençlerimizin sayısı oldukça yüksek. Ancak yabancı hayranlığı kulüp düzeyinden milli takımlara bile sıçramış durumda. Ben milli takımda Bobby Dixon'ın yerine Türk oyuncunun topu tutmasını isterim" yorumunda bulundu.

Onur Ene: 12 dev adama bir hoca lazım

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...