Ataman Eurocup zaferinin hikayesini anlattı

Düzenleyen:
Ataman Eurocup zaferinin hikayesini anlattı

SPOR Haberleri

EuroCup 2016'da şampiyonluğa uzanan Galatasaray Odeabank'ta Başantrenörü Ergin Ataman zaferin arka planının Lig TV'ye anlattı.

"Biletler satışa çıktığından 100 bin kişiden talep geldi. 5 dakikada bitti" diyen Ataman, "Bu takım Türkiye'yi gururlandırdı. Hep yakınımızdakileri düşünüyoruz ama bu başarıyla her yerdeki vatandaşımız mutlu olmuştur. Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortada. Birkaç gün de olsa ülkeyi mutlu etmek çok güzel. Bir aydır kupayı kazanacağımızı hissettiğim için üzerimde baskı vardı. Bu baskıyı, kupayı kazanarak attık. Büyük gurur" sözlerini kullandı. İşte Ataman'dan çarpıcı açıklamalar: 
Bir taşla iki kuş vurduk
"Temmuz ayının ilk haftasında Euroleague'e katılacak takımlar açıklandı. Son 3 yıl Euroleague'de oynadık. İkinci sezonda çeyrek final oynayan takım için Wildcard istemiştik. Euroleague bizimle görüşmedi bile. Çok üzüldüm. "Bizi kapıdan attınız, bacadan gireceğiz" dedim. Bu sayede bir taşla iki kuş vurduk. Hem Avrupa'nın iki numaralı kupasını kazandık. Hem de Euroleague'e geri döndük"
Bütçe başkanı zorladı
"O dönem Başkanı (Dursun Özbek) 6 milyon avroluk bütçeye ikna ettim. Biraz daha düşürmek istiyordu başkan ama ikna ettim. O gün EuroCup hedefini koymuştum. Ondan sonra her maçtan sonra her konuşmamda söyledim. Çeyrek final, yarı final yapsak tarih bizi hatırlayamayacaktı. Şimdi kupayı aldık"
Dorsey’e her gün teklif
"Joey Dorsey takıma bir türlü alışamadı. Soyunma odasında her gün bir takımdan transfer teklifi aldığını söylüyordu. Biz de Chuck Davis'i aldık. Dorsey'i Barcelona'ya sattık. Dorsey'in parasının yarısına Jerrells'ı ve Davis'i aldık. Paranın yarısı da cebimizde kaldı. İkisinden de çok büyük katkı aldık. Kupayı getiren Sinan, McCollum, Lasme, Micov ve Schilb oldu"
Futbol böyle olunca gözler bizde
"Futbol takımının kötü bir sezon geçirmesiyle birlikte Galatasaray'ın tüm gözleri basketbola çevrildi. Taraftarı olan takımlarda çalışmak çok zevkli. İş sadece profesyonellik değil. Bu coşkuyla bütünleşince her şey çok güzel oluyor"
Acı çekmeden olmuyor
"Bu başarıda acı da çekmek gerekiyor. Bazen çok antrenmanlar yapmak gerekebilir. Bazen gece yarısı kalkıp antrenman yapabilirsiniz. Bunlar olan şeyler. Mesela Strasbourg'dan döndük uçaktan indik gece yenileme ve şut idmanı yaptık. Çünkü orada iyi şut atamadık"
McCollum'a pratik çözüm!
"Takımda egosu yüksek oyuncu yok. Errick McCollum öyle gözükebilir ama öyle değil. Errick takımın skoreri gibi gözüküyor. O sayı atmazsa kimse atamıyor düşüncesi olunca egosu yüksek olabiliyor. Buna da çözüm bulduk. McCollum'u kenardan kullandık. Gördüğüm en iyi faul alan oyuncu. Özellikle kenardan girince daha etkili oldu" 
Sakatlık olacak diye korktum
"Çok şükür sakatlık yaşamadık. Eleme bölümünde antrenmanları kısa kestim. Hep içimde 'Eyvah şimdi Sinan, Lasme sakatlanırsa...' korkusu vardı. Tamam çalıştık şuta geçelim' şeklinde idmanlar yaptık"

Hem Milli Takım hem de G.Saray

Ergin Ataman, gelecek sezon iki takım çalıştırmasında bir engel olmadığını söyledi. Önümüzdeki kış sezonunda Milli Takımın maçı olmadığını hatırlatan Ataman, "Avrupa Şampiyonası’nda ev sahibi olduğumuzdan dolayı hem Galatasaray’ı, hem de Milli Takımı çalıştırmamam için bir sebep yok. Milli bir görev bu benim için. Bu kararı ben değil Federasyon verecek. Hakkımızda hayırlısı olur umarım" diye konuştu. 

 

 

Hocam kardeşim  Güneydoğu'da asker

"Maçtan önce Mardin'den bir taraftar bana ailesiyle birlikte çok güzel bir mesaj göndermişti. Maçtan sonra bir taraftar bana telefonu getirip 'Hocam kardeşim Güneydoğu'da asker, onunla konuşur musunuz?' dedi. Orada vatan topraklarını korurken arkadaşlarıyla oturup maçı izlemişler. Bunun karşılığını vermenin gururu içindeyim. Bu desteklerinden dolayı hem kendi taraftarımıza hem tüm halkımıza teşekkür ediyorum."

Hangi efsane daha büyük?

G.Saray taraftarları sosyal medyada ilginç bir anket başlattı. "Hangi Galatasaray efsanesi daha büyük?" sorusunun şıklarında Fatih Terim ile Ergin Ataman yer aldı. Ankette oylama devam ediyor. Sarı-kırmızılılara UEFA Kupası ve ligde 4 sene üst üste şampiyonluk yaşatan Terim, basketbolda Eurocup ve lig şampiyonluğu kazanan Ataman'ın ufak bir farkla önünde bulunuyor.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...