Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Leicester City'e tebrik yağıyor

Leicester City'e tebrik yağıyor

SPOR Haberleri

İtalyan teknik direktör Claudio Ranieri yönetimindeki Leicester City’nin İngiltere Premier Lig’de şampiyon olması, teknik direktörün memleketi İtalya’da bir numaralı gündem oldu.

Leicester City’nin dev bütçeli takımların yanında mütevazi bir takımla, otoritelere göre inanılmazı yaparak 132 yıllık Premier Lig tarihinde uzandığı ilk şampiyonluk, İtalya’da geniş yankı uyandırdı. İtalya’da yazılı basın ve internet medyası, Leicester City’nin şampiyonluğunu son dakika gelişmesi olarak duyururken, Rainews24 kanalı da Leicester kentinden canlı yayınla şampiyonluğun geldiği ilk dakikaları naklen aktardı. Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport, “Ranieri tarihe geçti. Chelsea sayesinde Leicester, İngiltere Şampiyonu” manşetini atarken, La Gazzetta dello Sport da internet sitesinden, “Evet Ranieri, Premier Lig senin” başlığıyla büyük başarıyı okuyucularına duyurdu. 
- Ranieri memleketinde gurur kaynağı oldu 
Leicester City’nin tarihinde elde ettiği bu ilk şampiyonluğun mimarının bir İtalyan çalıştırıcı olması, İtalya için tam anlamıyla gurur vesilesi oldu. Chelsea-Tottenham Hotspur maçının 2-2 ile bitmesiyle şampiyonluğunu ilan eden Leicester City ve hocası Claudio Ranieri'yi ilk kutlayanlardan biri de İtalya Başbakanı Matteo Renzi oldu. Renzi, sosyal paylaşım platformu twitter’daki kişisel hesabından, “çılgın” başlığıyla attığı iletisinde, “İngiltere futbol tarihinin bu en büyük başarısının dümenin de bir İtalyan bulunuyor. Büyük Leicester, çok büyük teknik direktör Ranieri.” yazdı.  Ranieri’nin bir dönem hem formasını giydiği hem çalıştırdığı Roma kulübünden de 64 yaşındaki teknik adamın sevinç yaşadığı bir anda çekilmiş fotoğraf karesiyle birlikte, “Roma’dan Claudio Ranieri’ye ve Leicester’a tebrikler” iletisi gönderildi.
2007-2009 yıllarında başında bulunduğu Juventus kulübü de “Çok iyi iş Ranieri” iletisiyle, deneyimli eski teknik direktörünü elde ettiği başarıdan ötürü kutladı.
Claudio Ranieri’ye bir tebrik de 2011-2012 sezonunda çalıştırdığı Inter kulübünden geldi. Mavi-siyahlı takım, twitter hesabından Ranieri’yi tarihi başarısından ötürü tebrik etti.
İngiltere Premier Lig’de daha önce top koşturan ve bu ligi iyi tanıyan İtalyan golcü Mario Balotelli de twitter’daki şahsi hesabından, “Leicester Şampiyon. Bütün oyunculara ve inanılmaz hoca Ranieri’ye tebrikler.” yazdı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...