EURO 2016 şarkısına Fransa'dan tepki yağdı

EURO 2016 şarkısına Fransa'dan tepki yağdı

SPOR Haberleri

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak Fransa'da, ülkenin resmi turnuva şarkısının İngilizce seçilmesi tartışma başlattı.

Diline verdiği önemle bilinen ülkede Fransa Futbol Federasyonu, turnuvanın resmi şarkısı olarak ABD'li grup Kiss'in "I was made for lovin' you" adlı şarkısının sözleri değiştirilerek yine İngilizce yazılmış şeklini seçmişti. Fransız dilinden (Francophonie) sorumlu Devlet Bakanı Andre Vallini yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır dilini "yumuşak güç" unsuru olarak kullanan Fransa'nın ülkesindeki bir turnuvadaki resmi şarkısını İngilizce seçmesini "anlaşılmaz" ve "korkunç" bulduğunu belirtti. Vallini, “EURO 2016 Fransa’da düzenlenecek mükemmel bir spor festivali olacak, bu nedenle ülkemizi ve dilimizi yüceltmeli" ifadelerini kullandı. Vallini, "Lütfen kendi kalemize gol atmayalım" ifadelerine de yer verdi. Tartışma kamuoyunda ve sosyal medyada da geniş yer tuttu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...