Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Derbide düğüm geç çözülür

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Derbide düğüm geç çözülür

SPOR Haberleri  / Sabah

Süper Lig’in maç başına en fazla gol atan, şut deneyen, pas yapan ve topa sahip olan iki ekibinin karşılaşmasında düğüm geç çözülebilir. Galatasaray gollerinin %68’ini, Beşiktaş ise %63’ünü ikinci yarılarda kaydediyor

Ligin en fazla gol atan iki ekibinin karşılaşacağı mücadelenin bol gole sahne olması bekleniyor. Beşiktaş'ın 70, Galatasaray'ın ise 61 gol attığı ligde iki ekibin öne çıktığı nokta ise ikinci yarılar. Galatasaray gollerinin %68'ini, Beşiktaş ise %63'ünü karşılaşmaların ikinci yarılarında atarken, iki ekip de ağlarında karşılaşmaların ilk yarılarında az gol gördü.

ASLAN'A ÖNE GEÇMEK YETMİYOR
İki ekibi birbirinden ayıran en önemli özellik, öne geçtikleri maçlarda skoru Galatasaray'ın koruyamaması, Beşiktaş'ın ise koruması. Sarı-kırmızılı takım öne geçtiği maçlarda rakiplerine 18 puan kaptırırken, Beşiktaş sadece 5 puan hediye etti.

KARTAL'IN BİR DERDİ VAR
 Rakiplerine verdikleri pozisyon sayılarında ise Galatasaray, Beşiktaş'a göre açık ara önde bulunuyor. Sarı-kırmızılı takım 161 pozisyon verip, 47 gol ağlarında görürken, Beşiktaş 110 pozisyon verdi ve 32'sini ağlarında buldu. İki ekibin de pozisyonlarının gol olma yüzdesi %29.

HEM TAKIMLARI HEM KENDİLERİ LİDER
 Performansları ile takımlarını liderlik koltuğuna çıkaran Beşiktaşlı futbolcular, karneleri ile kendileri de vatandaşları arasında zirveye çıktı. 24 gol ile lig yarışını sürdüren Mario Gomez, Avrupa'da mücadele eden Alman futbolcular içinde liglerde en fazla gol atan isim olurken, Kanadalı Atiba Hutchinson da %93'lük pas başarı yüzdesi ile sadece vatandaşları arasında değil, Avrupa'da da başı çekti. Bu iki oyuncunun yanında 12 asistli Jose Sosa; Messi, Gaitan ve Di Maria sonrasında Avrupa liglerinde en fazla asist yapan 4. Arjantinli durumunda. Oğuzhan Özyakup 9 gol, 7 asistlik karnesi ile 23 yaş ve altı Türk futbolcular içinde skora en fazla katkı sağlayan isim. Devre arasında takıma katılan ve 11 lig maçında görev yapan Marcelo ise maç başına 4,5 hava topu kazanma değeri ile de Augburg'dan Caiuby ve Bastia'dan Brandao sonrası hava topu kazanma ortalaması en yüksek 3. Brezilyalı durumunda.

BEŞİKTAŞ'IN KAFASI ÇALIŞIYOR
 Beşiktaş karşısında Galatasaray'ın en fazla zorlanacağı nokta hava topları olacak. Ligin maç başına en fazla hava topu kazanan ikinci ismi olan Marcelo'yu (4,5) kadrosunda bulunduran Beşiktaş, ağlarında sadece iki kafa golü görürken, 11 kafa golü attı. Bunun yanında Galatasaray'ın kafa ile attığı gol sayısı 11, yediği ise 8. Cimbom, hava topu kazanma yüzdesi (%47,6) ile ligde 15. sırada bulurken, Beşiktaş ise %55,1 ile 3. sırada.

LİGDE PAS VE ŞUTTA ZİRVEDELER
 Galatasaray (11,5) ve Beşiktaş (11,3) ligin en fazla rakip kalelere şut atan iki ekibi olurken, iki takım bu ataklarını gole çevirmekte zorlanmıyor. Galatasaray maç başına 2, Beşiktaş 2,3 gol ortalaması ile yoluna devam ediyor ve sahada ayaklarında fazla top tutmaları ile öne çıkıyorlar. Galatasaray %57, Beşiktaş %58 topla oynama yüzdesi ile sırasıyla 408'e 407'lik maç başına başarılı pas ortalamasına sahip ve bu alanlarda da liderler.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...