Maçta ölen futbolcunun son sözleri şoke etti!

Düzenleyen:
Maçta ölen futbolcunun son sözleri şoke etti!

SPOR Haberleri

Romanya'da oynanan maçta hayatını kaybeden 26 yaşındaki futbolcunun son sözlerinin 'Bugün oynayacak durumda değilim. Kendimi çok yorgun hissediyorum.' olduğu ortaya çıktı.

Romanya 1. Futbol Ligi'nde Dinamo Bükreş ile Viitorul arasında oynanan maçta hayatını kaybeden 26 yaşındaki futbolcu Patrick Ekeng'in yakın bir arkadaşına söylediği son sözler tartışma yaşattı. BBC Sport'a konuşan Ekeng'in kız kardeşi Monique Chantal, abisinin arkadaşına oynayacak durumda olmadığını belirttiğini söyledi.

"KENDİMİ ÇOK YORGUN HİSSEDİYORUM"

Ekeng'in yakın arkadaşına "Bugün oynayacak durumda değilim. Kendimi çok yorgun hissediyorum" dediğini söyleyen Chantal, yaşananların bir kabus olduğunu söyledi. Abisinin sanki başına gelecekleri bildiğini sözlerine ekleyen Chantal, "Ailesini geride bırakarak hayatını kaybettiğine hala inanamıyorum. Bu çok acı verici…" dedi.

"NE SÖYLEYEBİLİRİM Kİ..."

Kamerunlu futbolcunun annesi Celine Chemi ise oğlunun trajik ölümü ile ilgili konuşmak istemediğini söylerken "Ne söyleyebilirim ki… Tek söyleyebileceğin eğer bu futbol ve profesyonel futbolcuların yaşam şekliyse bunu sert bir şekilde kınıyorum" şeklinde konuştu.

SORUŞTURMA DERİNLEŞECEK

Ekeng ile ilgili ortaya çıkan bu gerçeğin ardından, maç esnasında stadyumda ambulansın bulunmaması nedeniyle eleştirilere maruz kalan RomanyaFutbol Federasyonu hakkındaki soruşturmanın derinleştirileceği öğrenildi. Romanya Futbolcular Birliği'nden bir yetkili konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

"400 EURO, İNSAN CANINDAN DAHA MI DEĞERLİ?"

"Romanya'da futbolcu sağlığına önem verilmiyor. Bu konuda çok endişeliyiz. RomanyaFutbol Federasyonu'na hem resmi hem de hazırlık maçlarında stadyumlara ambulans koyulmasını talep etmiştik. Bunun maliyeti sadece 400 euro… Bir insanın canından daha mı değerli? Ekeng'in ölümü tüm dünyayı şoke etti. Şimdi de maçtan önce oynayacak durumda olmadığını söylediği ortaya çıktı. Futbolcular Romanya'da insani çalışma koşullarına sahip değiller."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...