Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hollanda liginde şampiyon PSV

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hollanda liginde şampiyon PSV

SPOR Haberleri  / AA

PSV, Ajax'ın puan kaybettiği ligin son haftasında Zwolle'yi yenerek şampiyonluğa ulaştı. Eindhoven ekibi üst üste ikinci şampiyonluğu elde etti.

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde (Eredivisie) Zwolle'yi 3-1 yenen PSV, son haftaya averajla lider giren Ajax puan kaybedince 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu.

Son haftaya 81 puanla giren iki takımdan Eindhoven ekibi PSV, deplasmanda Zwolle'yi 3-1 yendi, Ajax ise kümede kalma mücadelesi veren De Graafschap'a konuk olduğu maçta 1-1 berabere kaldı.

Locadia ve De Jong’un attığı gollerle Zwolle engelini aşan PSV, puanını 84’e çıkararak şampiyonluğa ulaştı.

De Graafschap karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Ajax ise aldığı 1-1’lik sonuçla lider girdiği son haftada şampiyonluğu kaçırarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Amsterdam ekibi Ajax, 82 puanda kalarak ligi ikinci sırada tamamladı.

Geçen sene de ligi ilk sırada tamamlayan PSV bu sonuçla Eredivisie'deki şampiyonluk sayısını 23’e çıkardı.

PSV’ye taraftarları maçtan sonra sevgi gösterilerinde bulundu.

En çok şampiyonluk Ajax’ta

Hollanda Ligi'nde Ajax 33 şampiyonlukla ilk sırada yer alıyor.

Ajax’ı 23 şampiyonlukla PSV takip ediyor. Feyenoord’un 14 şampiyonluğa sahip olduğu Hollanda’da, Den Haag’ın 10, Sparta Rotterdam’ın ise 6 şampiyonluğu bulunuyor.

Eredivise’de ligi üçüncü sırada bitiren ve Hollanda Kupası’nı da müzesine götüren Feyenoord doğrudan, dördüncü sıradaki Alkmaar ise UEFA Avrupa Ligi’ne ön eleme turundan katılacak.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...