İstanbul'da kendo turnuvası düzenlendi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul'da kendo turnuvası düzenlendi

SPOR Haberleri  / AA

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen kendo turnuvası yapıldı.

İstanbul'da Japonca dil eğitimi veren tek lise olan İTO Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi'nde düzenlenen turnuva öncesinde Japonya Kendo Federasyonunun hediye ettiği 21 adet kendo takımı, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara tarafından Türkiye Kendo Derneğine düzenlenen törenle takdim edildi.

Burada açıklamada bulunan Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, kendo sporunun Türkiye'de yaygınlaşmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen organizasyona katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ehara, "Kendo, bu tür malzemeler olmadan yapılması çok zor bir spordur. Dolayısıyla bu malzemelerin Japonya'dan gönderiliyor olması buradaki sporcular için büyük anlam ifade ediyor. Gönderilen malzemelerin bu sporun mümkün olduğunca çok kişiye ulaşması aşamasında çok etkisi olacaktır diye düşünüyorum." dedi.

Turnuvanın ardından Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını verdi.

Kendo sporu 

Kendo, kökeni Japonya olan bir Uzak Doğu kılıç kullanma sanatıdır.

Kılıç anlamına gelen "ken" ile yol anlamına gelen "do" kelimelerinin birleşimden oluşmuştur. Kendo, zaman içinde kenjutsu tekniklerinin modernize edilip yumuşatılmasıyla günümüzde bir spor olarak yapılmaktadır.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...