Platini'nin cezasına indirim!

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Platini'nin cezasına indirim!

SPOR Haberleri  / AA

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), futboldan 6 yıl men edilen ve görevi askıya alınan UEFA Başkanı Michel Platini'nin cezasını 4 yıla indirdi.

CAS'tan yapılan yazılı açıklamada, Platini'nin 6 yıllık cezasının 4 yıla çekildiği, 80 bin İsviçre frangı para cezasının ise 60 bin İsviçre frangına indirildiği bildirildi.
Açıklamada, Platini'nin eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'den 2011 yılında aldığı 2 milyon İsviçre frangı nedeniyle FIFA etik kurallarını ihlal ettiğine ancak FIFA'nın verdiği cezanın yüksek olduğu gerekçesiyle, bu cezanın 4 yıla düşürülmesine karar verildiği ifade edildi.

- UEFA'da başkanlık seçimi yapılacak

Platini, CAS'a yaptığı itiraz sonrası cezasının tamamen kaldırılmaması nedeniyle UEFA başkanlığı görevine geri dönemeyecek ve UEFA'da başkanlık seçimi sürecine geçilecek.
Michel Platini, 29 Nisan'da cezasına yaptığı itirazın ardından CAS duruşmasına katılmış, eski FIFA Başkanı Sepp Blatter ise tanık olarak ifade vermişti.
Duruşma öncesinde basına konuşan Platini, cezasının kaldırılacağını umut ettiğini belirterek, "Bugün finali oynanan ve yeni başlayan bir maçtayız. Umarım sonuç iyi olacak. Umutluyum, kazanacağız." ifadelerini kullanmıştı.
Blatter'in Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği gerekçesi·yle FIFA, i·ki· futbol adamını da 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı. FIFA Tahkim Kurulu, görevi askıya alınan Platini'nin 8 yıllık cezasını 6'ya indirmiş, sonrasında Platini, bu cezaya itirazda bulunarak CAS'a başvurmuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...