HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Efsane stat tarihe kaışıyor

Düzenleyen: /
Efsane stat tarihe kaışıyor
Malatya İnönü Stadı, , Haber

SPOR Haberleri

Malatya kent merkezinde kalan ve artık ihtiyacı karşılayamayacak duruma gelen Malatya İnönü Stadı 2016 yılının sonunda yıkılacak.

Sivas Caddesi'ndeki stadın arsası karşılığında yaptırılan Malatya Arena'nın yapımında sona doğru gelinirken, tarihe tanıklık eden emektar stadının yıkımının ise 2016 yılı sonu olarak planlandığı öğrenildi.

YIKILMAYA YÜZ TUTMUŞ TRİBÜNLER

Adını Türk siyaset tarihine yazdırmış ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'den alan İnönü Stadı, yıkılmaya yüz tutmuş tribünleri ve ihtiyaca cevap vermeyen zemininden dolayı Alima Yeni Malatyaspor'a büyük zorluklar yaşatıyor.

YEŞİL ALAN OLACAK

Şehrin dışına yapılan 25 bin kapasiteli Malatya Arena Stadyumu'nun teslim edilmesinin ardından yıkımına hemen başlanacağı açıklanan İnönü Stadı'nın arsasının ise yeşil alan olarak planlandığı öğrenildi. 1970 yılında yapılan ve Malatyaspor ile Alima Yeni Malatyaspor'un birçok karşılaşmasına şahitlik eden İnönü Stadı, Alima Yeni Malatyaspor'un yeni sezondaki maçlarına son kez ev sahipliği yapacak.

İNÖNÜ STADI'NIN TANIKLIK ETTİKLERİ

Tarihi stadyum, Malatyaspor'un sarı-siyah renklerden sarı-kırmızı renklere dönerek, 2. Lig'de mücadele etmeye başlaması, 1983-84 sezonunda namağlup olarak 2. Lig'den 1. Lig'e çıkması, 1987-88 sezonunda 1. Lig'deki en iyi derecesini yaparak, ligi 3.sırada tamamlaması, 11 sezon sonra 2000-2001 sezonunda 1. Lig'e çıkması ve 2004 yılında UEFA Kupası'nda İsviçre'nin Basel takımı ile karşılaşmasına tanıklık etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...