Cilalı Beşiktaş devri

Düzenleyen:
Cilalı Beşiktaş devri

SPOR Haberleri

“Bitik” gözüyle bakılan Mario Gomez “KRAL”, kulübede unutulan Oğuzhan “ŞEF”, nöbetçi golcü Cenk Tosun ”KURTARICI” haline geldi

Şenol Güneş dendiğinde akla gelen 3-4 ana unsur vardır. Dünya Kupası üçüncülüğü, hücum futbolu, futbolcu kazanması ve finalleri yapamaması… Beşiktaş’ta hücum futbolu anlayışına devam eden Güneş, bitip tükenmek üzere olan yıldızları bir bir kazandı ve eksisi olarak görülen finalleri verememesi konusunda önemli mesafe aldı. Belki de en önemli sezon finali olarak görülen Galatasaray derbisinde sınavını başarıyla Verdi… Genel anlamda ise kazandığı ve Türk futboluna, Avrupa futboluna kazandırdığı isimler çok ama çok önemliydi… Oğuzhan Özyakup, Slaven Bilic döneminin kulübede unutulan genç ve gelecek vaad eden ismiydi. Güneş’le ‘orkestra şefi’ olduğunu hatırlatı, hatırlattı. Euro 2016’da şimdiden yerini ayırttı.
Güneş enerjisi
Sosa’ya büyük bir özgürlük tanıdı, o da bu özgürlüğü pozitif anlamda kullandı Avrupa pazarı ve ülkesi Arjantin’de transfer pazarında vitrin yaptı… Ya Mario Gomez’e ne demeli… İtalya’da kendi haline bırakılmış, deyim yerindeyse hayata küsmün Alman panzer eski gücüne kavuştu ve şimdi Krallığa koşuyor… Kulüpler de peşinden. Beşiktaş gitmesini istemiyor ama durumu belirsizliğini koruyor. Cenk Tosun ise başlı başına bir tez konusu… En iyi olduğu dönemde bile ilk 11’e giremeyen ama sabredip az ve öz oynayan gollerini atan attıran isim. Şenol Güneş’in tartışmasız Avrupa Şampiyonası’na göndereceği şu anda Türk futbolunun nöbetçi, en hazır golcüsü. Özet ve sonuç; Şampiyonluk için gün sayan Beşiktaş’ta Şenol Güneş sadece bireysel bazda değil takımsal ve kulüpsel bazda da PARLATICI rolünü fazlasıyla gösterdi…

Cilalı Beşiktaş devri

KUTLAMALAR  BAŞLADI

Fenerbahçe'nin dünkü mağlubiyetinin ardından büyük coşku yaşayan Beşiktaşlı taraftarlar, sokaklara dökülerek kutlama yaptı.

FİKRET ORMAN:  Keşke başka adaylar da çıksaydı!
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Ankara'da Anadolu'daki Beşiktaş dernekleri başkan ve yöneticileriyle bir araya geldi. Zorlu bir süreçte yönetime geldiklerini vurgulayan Orman, "Herkesin 'yapamazlar' dediği işi yaptık ve stadımızı yeniledik. İnşallah sezon sonu da şampiyonluğu kutlayacağız. Haftaya seçim var. Ben isterdim ki başka adaylar da çıksın. Ama biz varmış gibi çalışıyoruz. Önümüzdeki süreçte radikal kararlar alacağız. Borçlarımızı kapatmak için giderlerimizi kısmak zorundayız" dedi. 

BEŞİKTAŞ KUPAYI ARENA'DA ALMAK İSTİYOR

Galatasaray derbisini kazandıktan sonra gözünü Fenerbahçe'nin Başakşehir maçına çeviren Beşiktaş, dün akşam sarı-lacivertlilerin mağlup olmasıyla adeta bayram yaptı. Beşiktaş Kulübü maçın ardından twitter hesabından, "İnançla adım adım yürüdük, artık sona geldik. Vur pençeni şampiyonluğa Beşiktaş'ım" şeklinde bir paylaşım yaptı. Siyah-beyazlı yönetim Osmanlıspor maçında şampiyonluğun ilan edilme durumunun belirmesiyle, kupanın Vodafone Arena'ya getirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonu ile irtibata geçti. TFF'nin bu isteğe birkaç gün içinde cevap vereceği belirtildi. Bu isteğin kabul görmemesi halinde Orman'ın B planı da hazır. Başkanın şampiyonluğun bu hafta kesinleşmesi durumunda Torku Konya'ya gelirin yarısının verilmesi karşılığında ligin son maçını Vodafone Arena'da oynamayı teklif edeceği belirtildi. 

Sosa, Hagi kadar etkili oynuyor

TGRT Haber’de yayınlanan Tarafsız Saha programına konuk olan eski futbolcular derbiyi değerlendirdi. Ömer Çatkıç, “Atiba, Oğuzhan ve Sosa da Türk futboluna ekol olmuştur. Beşiktaş’ın bu kadar üretken olmasında bu oyuncuların etkisi büyük. Oğuzhan geriden aldığı toplar her zaman Beşiktaş için üretkenlik olmuştur. Sosa, Hagi kadar performans gösteriyor. Duran toptan gol atıyor, gol pası veriyor, hareketli oyunda gol de atabiliyor” dedi. Zafer Biryol ise derbide görünmez kahramanın Atiba olduğunun altını çizdi ve “Şenol Güneş ligin 1 numaralı hocasıdır” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...