Beşiktaş'a dudak uçuklatacak gelir

Düzenleyen:
Beşiktaş'a dudak uçuklatacak gelir

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin puan kaybetmesiyle şampiyonluğa çok yaklaşan Beşiktaş, hem TFF'den hem Şampiyonlar Ligi'nden hem de ürün satışından gelir elde edecek.

Büyük bir avantaj yakalayan Beşiktaş, şampiyonluk ipini göğüslediğinde kasası da dolacak. Siyah beyazlılar, lig, Şampiyonlar Ligi ve ürün satışından en az 168 milyon lira gelir elde edecek. Böylece Orman yönetimi rahat bir nefes alacak.

FEDA, SEFAYA DÖNDÜ

Fenerbahçe'nin dün Medipol Başakşehir'e yenilmesiyle birlikte şampiyonluk yolunda çok büyük bir avantaj yakalayan siyah beyazlılar, mutlu sona ulaştığında kulüp kasası da dolacak. Böylece göreve gelirken 'Feda' kampanyası açan Fikret Orman yönetimi ilk kez işin sefasını sürme şansı bulacak. Siyah beyazlılar şampiyon oldukları takdirde hem Türkiye Futbol Federasyonu'ndan hem de UEFA Şampiyonlar Ligi'nden hem de ürün satışından büyük bir kazanç elde edecek. Bu rakam 168 milyon lirayı aşacak.

FAİZ YÜKÜ AZALACAK

Gelirin 90 milyonu lig şampiyonluğundan, 67 milyon lirası da Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılımdan ve 10 milyon lira da ürün satışından elde edilecek. Şampiyonluk siyah beyazlı yönetimin elini UEFA karşısında da rahatlatacak. Geçen sezon UEFA ile mali disiplin çerçevesinde bir anlaşma yapan Beşiktaş yönetimi, transfer alışverişinde aldığından çok satmak zorunda. Yönetim, bu kriteri yine gözetmek zorunda ama şampiyonluk sayesinde elde edilecek gelirle kredilerini yeniden yapılandırma olanağı bulup finansal borçlanma maliyetini de düşerecek. Beşiktaş'ın yaklaşık 900 milyon TL borcu bulunuyor.

GELİRLER ŞU ŞEKİLDE

Şampiyonluk primi 17 Milyon TL

Başarı primi 36.6 Milyon TL

Süper Lig katılım payı 16 Milyon TL

Şampiyonluk payı 22 Milyon TL

Şamp.Ligi ayak bastı 38.5 Milyon TL

Şampiyonlar Ligi havuz 27.5 Milyon TL

Ürün satış geliri 10 Milyon TL

Toplam garanti gelir 167.6 Milyon TL (Hürriyet)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...