Galatasaray'da 13 yıl sonra sürpriz ayrılık

Düzenleyen:
Galatasaray'da 13 yıl sonra sürpriz ayrılık

SPOR Haberleri

Galatasaray, ticari konularda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Twigy ile 13 yıllık anlaşmasına son verdi.

Finansal ve sportif açıdan zor zamanlar geçiren Galatasaray, 2003'ten itibaren lisanslı terliklerinin üretim ve satışını gerçekleştiren Twigy ile de yolları ayırdı. Kulübün UEFA Kupası'nı kaldırdığı 2000 yılının ardından başlatılan lisanslı ürünlerden gelir elde etme hamlesinde en eski partnerlerinden olan Twigy ile ticari konularda yaşanan anlaşmazlık sonrası yeni sezon için anlaşma yenilenmediği öğrenildi. Twigy mağazaları, GS Store'lar ve diğer kanallarda yapılan terlik satışlarından sabit ücretin yanı sıra, gelir üzerinden de yüzde 15 civarı pay aldığı ifade edilen kulübün daha yüksek kazanç hedeflediği konuşuluyor.

Galatasaray'da 13 yıl sonra sürpriz ayrılık

ZİYLAN İLE GÖRÜŞÜLÜYOR

Mevcut koşullarda beklenen anlaşmanın sağlanıp sağlanamayacağı merak konusuyken, terlik lisansı için Flo, Polaris ve Lumberjack'in sahibi olan Ziylan Grup ile görüşüldüğü de gelen bilgiler arasında. Mali kriterlere uymadığı gerekçesiyle Avrupa Kupaları'ndan 1 yıl men edilen, formadaki göğüs sponsoru Dumankaya İnşaat'a 'paralel yapı' operasyonu kapsamında soruşturma açılınca mukaveleyi fesheden Galatasaray'ın futbolda şampiyonluk şansı kalmadığı için ürün satışından kaynaklanan gelirlerinin de düşeceği öngörülüyor.

UNUTULMAZ SLOGANLARIN YARATICISI

Beşiktaş'ın ve belli dönemlerde Fenerbahçe'nin de lisanslı terliklerini üreten Twigy, statlarda görmeye alışılan Terlik Adam figürünün sahibi. Şirket, Galatasaray'ın son 13 yıldır kazandığı başarıların ardından çok konuşulan pek çok sloganın da kaşifi...

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...