Feda'dan Cefa'ya... Cefa'dan Sefa'ya

Düzenleyen:
Feda'dan Cefa'ya... Cefa'dan Sefa'ya

SPOR Haberleri

Borcu çoktu, transfer yapacak parası yoktu. 3 yıldır göçebe bir hayat sergiledi ,kendisine tepeden bakanlara mesajı verdi; Parayla saadet olmaz

Süper Lig’de Beşiktaş, Galatasaray’ı yendi, takipçisi Fenerbahçe Başakşehir’e yenildi ve bitime 2 maç kala puan farkı 6’ya yükseldi. Siyah-beyazlı camiada şampiyonluk kutlamaları da erkenden başladı. Bu başarı ve elde edilen sonuç öyle hafife alınacak, “Ya abartacak bir şey yok ligde şampiyon oluyor işte” denecek kadar basit bir olay ve konu da değildi. Çünkü olayın ve Kartal uçuşunun kendi içinde büyük hikayeleri vardı… Geçmişi fazla detaylandırmadan bu sezonda kalalım ama öncelikle kulübün borç içinde olduğu ve sadece transfere 4 milyon avro harcadığı 2012-13’teki FEDA sezonunun altını çizelim…
TEMELE GÜNEŞ DOĞDU
Sonrasında gelen yeni yapılanma, ekonomik olarak toparlanma ve stadın yapım sürecine geçelim… Ve unutulmasın ki bu kulübe icra geldi, Akaretler’deki kulüp binasının önünde haciz kamyonları bekledi… Hem stadını yapmaya çalışan hem de kiralık statlarda maçını oynayan Kartal bir bir sorunlu dosyalarını eritti… CEFA döneminde Olimpiyat Stadı, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda Ankara’da, Konya’da maçlar oynandı. Taraftarı yağmurda çamurda yalnız bırakmadı. Özellikle Anadolu’daki destek inanılmazdı… Bu sezon başına geçersek yeni yapılanmada Beşiktaş’ın temeline Güneş doğdu…
‘TAKIM’ YAPTI
Kulüp kariyerinde şampiyonluğu bulunmayan ve hayata bakışı, felsefesiyle Beşiktaş’la örtüştürülen Şenol Güneş teorideki bu düşünceyi pratikte de gösterdi. Önce futboldaki yan unsurları ve yöneticileri istemeyip “FUTBOL BENDEN SORULUR” dedi. Her şeyiyle birebir ilgilendi. Eldeki mevcut kadronun suyunu çıkardı, herkesi idare etti, ‘bitik’ denilenlerden en yüksek verimi aldı. Egosu yüksek oyuncuların sorun çıkarmasına izin vermedi. En önemlisi de Nani’nin Fenerbahçe’de ‘TAKIM OLAMADIK’ derken Güneş Beşiktaş’ı TAKIM yaptı.

İLK HEYECANLAR!

∂ Fikret Orman başkanlıktaki ilk şampiyonluk sevinci yaşayacak.
∂ Şenol Güneş, teknik adamlık kariyerinin ilk şampiyonluk kupasını kaldıracak.
∂ Necip ve Serdar dışındaki yerli isimler Süper Lig’de ilk kez şampiyon olacak.

Güneş yine risk aldı ama bu kez kazandı
YIL 1996… Trabzon şampiyonluğa gidiyor ve Avni Aker’deki maçta beraberlik yetiyor. Rakip F.Bahçe… Bordo-mavililer 1-0 öne geçiyor ancak F.Bahçe 2-1 galip gelip şampiyon oluyor. Trabzon ve Şenol Güneş o maçın acısını yıllarca çekiyor. Yıl 2016. Kartal’a G.Saray derbisinde beraberlik yetiyor. Maç 0-0’ken Güneş “Kazanacağım” diyor ve Cenk’i alıyor kazanıyor.

EN’LERİN de ŞAMPİYONU 
EN FAZLA KAZANAN    24
EN ÇOK DEPLASMANDA KAZANAN    11
EN ÇOK GOL ATAN TAKIM    71
GOL KRALI-Mario Gomez    25 gol
ASİST KRALI-Jose Sosa    12
EN ÇOK TOPLA OYNAYAN    % 55.9
EN AZ FAUL YAPAN    13.8
EN ÇOK FAULE MARUZ KALAN    18.4
EN ÇOK İSABETLİ ŞUT    6.2

BEŞİKTAŞ’IN SAVUNMA BAKANI (MARCELO) DA HÜCUM BAKANI DA KİRALIK 

Doktora tezinin alt ve saha içi bölümünde iki isme farklı başlıklar açılmalı… Düşünün en fazla gol atan yabancı oyuncunuz Demba Ba’yı 13 milyon avro bedelle satıyorsunuz yerine ismi tartışılmaz ancak performansı soru işareti alan Mario Gomez’i alıyorsunuz. Hem de ezeli rakip Galatasaray’a 9 milyon avro bonservis bedeli istendiği dönemde BEDAVAYA… Ve o Gomez sizin gol yükünüzü çekiyor, ligde 25 gol atıyor, Avrupa’da 2 ve satılan Demba’nın 27 gollük rekoruna ortak oluyor. Tarihe geçen ligde 28 gollü Feyyaz Uçar’ın rekoruna da 4 adım yaklaşıyor. Geçelim bir diğer kiralık isme. Marcelo Guedes. Ersan Adem’i devre arası 7 milyon avroya Çin’e satıyorsunuz yerine Guedes’i Hannover’den bedelsiz kiralıyorsunuz. Ve şu anda o 1 numaralı stoperiniz oluyor.

ASLAN MELO’yu aradı, FENER İSTİKRARI BULAMADI. KARTAL’I O TEK BAŞINA SIRTLADI

Doktora tezinde Atiba Hutchinson’a yer vermemek, hakkını yemek olur. Düşünün sözleşmesi sona ermiş boşta ve 33 yaşında… Ahmet Nur Çebi’nin çabalarıyla sözleşmesi uzatıldı, Veli Kavlak’ın yokluğunda tek başına orta alanı idare etti. Bu sezon 41 maçta görev aldı, Veli Kavlak düzeldiğinde bile formayı bırakmadı. Ne bir sakatlık ne bir faso ne bir defo… Görevini yapmakla kalmıyor, ekstraya kaçıyor. İşini bitirip neredeyse evde temizliğe bile gelecek iş disiplini ve çalışkanlığa sahip. 2 GOL, 1 ASİSTİ var. Galatasaray onu denedi, bunu denedi Melo’nun yerini dolduramadı, Fenerbahçe Josef de Souza ve Ozan ile ortayı idare etmeye çalıştı ama istikrarsızdı… Atiba ise görevini tek başına yaptı takdiri de alkışı da herkesten fazla hak etti. HER KULÜBE LAZIM.

Feda'dan Cefa'ya... Cefa'dan Sefa'ya

Yanlış anonsa dikkat!

9 Mayıs 2016 ve saat 21.45 Beşiktaş taraftarının sokaklara döküldüğü, şampiyonluk turuna çıktığı andı. Nedeni ise Başakşehir’in Fener’i yenmesi ve şampiyonluğun büyük oranda garanti olmasıydı. Siyah-beyazlılar, ÇARŞI’da toplandı, Türkiye’nin dört bir yanında özel araçlarla turlar atıldı. Ancak Beşiktaş yönetimi ve teknik ekibinden resmi anlamda bir ŞAMPİYONLUK açıklaması olmadı. Nedeni ise geçmişte bazı kulüplerin yaşadığı ve tarihe YANLIŞ ANONS olarak geçen olaylar. Hatta yönetim hafta sonu lider Ajax’ın son anda şampiyonluğu kaybetmesini de örnek gösterip “Biz işimizi sağlama alalım. Osmanlıspor maçında berabere kalalım sonra günlerce kutlama yaparız” görüşündeydi. Yönetim kanadı bir yandan temkinli davranırken diğer yandan da kutlama programları yapılmaya başlandı.

Kara Kartal’ın kralı Kurtlar Sofrası’nda!
Beşiktaş’ta Gol Krallığı’na koşan Mario Gomez konusunda transfer iddialarının ardı arkası kesilmiyor. İddialar zamanla biraz da ciddiyet kazanıyor. Beşiktaş taraftarının “Ne olursa olsun tutalım” görüşünde olduğu Alman forvet için Wolfsburg’un (Kurtlar) hocası Klaus Allofs; “Bir oyuncu başarılı bir sezon geçiriyorsa onunla ilgilenilmesi kadar doğal bir durum yok” diye sinyali verdi.
Kasa dolacak, borcun 5’te 1’i kapatılacak
Beşiktaş şampiyonluğunu ilan ettiği takdirde müthiş bir gelirin de sahibi olacak. FEDA döneminde sembolik anlamda “menemen”li günler geçiren Beşiktaş takımı bu kez istediği siparişi verebilecek. Üstüne tatlı da yiyebilecek. Yaklaşık 900 milyon TL civarında borcu bulunan siyah-beyazlı kulüp resmi anlamda 150 milyon TL’lik gelir kazanacak. Satışlarla rakam 200’lere çıkabilir.
Galatasaray’ı yendik Fenerbahçe’yi bitirdik
Beşiktaş’ta yönetici Metin Albayrak’tan haftaya bakış ve şampiyonluk değerlendirmesi… Sporx’e konuşan Albayrak “Biz Galatasaray’ı yendiğimiz zaman Fenerbahçe’nin bütün motivasyonu gitti. Başakşehir maçında bunu gördük. Bu saatten sonra Fenerbahçe’nin ayağa kalkma şansı görünmüyor. Osmanlı maçını kazanarak tur atmak istiyoruz. Sezon başındaki hedefimize çok yakınız” dedi.

Konya soğuk bakıyor Kartal erken istiyor!
Şampiyonluğun son haftaya kalması halinde Beşiktaş’ın B Planı da hazır. Gündeme Konya maçının İstanbul’da oynanması geldi ama başkan Ahmet Şan “Kombinesi olan taraftarlarımız var. Onları düşünmeliyiz” dedi. Kupanın Osmanlı maçına getirilmesini isteyen Beşiktaş B, planı olarak Konya maçının erken oynamayı (başvuru yapıldı) ve İstanbul’a dönüp kutlama yapmayı hesaplıyor.

Orman’ın listesine     yeni isimler giriyor
Beşiktaş’ta 15 Mayıs’taki seçim öncesi Fikret Orman yeni listesini Divan Kurulu’na verecek. Melih Sami Esen, Faik Akdil, Mete Vardar, Berkan Gocay ve Yalçın Kaya Yılmaz yeni yönetimde yok. Hüyesin Mican, Berk Hacıgüzeller ve Şafak Yazıcıoğlu ise yeni yönetimde olacak. Stat ve şampiyonluk hayalini gerçekleştiren Orman’ın üçüncü hayali ise Beşiktaş Kabataş Üniversitesi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...