Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Haydi Fener bir daha

Düzenleyen:
Haydi Fener bir daha

SPOR Haberleri

Rakip 12 finalde 6 kupa alan CSKA... Obra'nın taktik tahtasına her biri farklı dilde yazdığı 'BİR TANE' sloganı her şeyi özetliyor aslında... Evet kupa için artık sadece bir maç kaldı...

THY Euroleague'de şampiyonluğunu ilan ederek Avrupa'nın en büyüğü olmak isteyen temsilcimiz Fenerbahçe, bugün finalde kıtanın en yüksek bütçeli takımı CSKA Moskova ile karşılaşacak. Tarihinde ilk defa final oynayacak Fenerbahçe ile 12 finalde altı şampiyonluk yaşayan CSKA Moskova'yı buluşturacak karşılaşma 21.00'de başlayacak. Maç öncesinde hem oyuncuları hem taraftarlarıyla ilk defa oynanacak finalin büyük heyecanını yaşayan sarı-lacivertli takımı final havasına sokmayı başaran isim ise yine koç Obradovic oldu. Nefesleri kesen Laboral Kutxa maçının ardından oyuncularına Avrupa'nın en büyüğü olmak için sadece bir galibiyete ihtiyaçları kaldığını söyleyen Obradovic bununla da yetinmedi. Soyunma odasında takımda konuşulan bütün dillerde "Bir tane" yazan Obradovic'in bu hareketi Fenerbahçeli basketbolcular kadar taraftarları da final havasına soktu.

Aynı salon aynı rakip

Fenerbahçe'nin kariyerinde sekiz Euroleague şampiyonluğu bulunan efsane koçu Obradovic, Euroleague finallerinde sadece bir defa kaybetti. Daha önce CSKA Moskova'yı finalde iki defa yenme başarısı gösteren Sırp koç, 2009 yılında yine Mercedes-Benz Arena'da oynanan final maçında Rus temsilcisini 73-71 mağlup etmeyi başarmış ve kupayı Panathinaikos'a kazandırmıştı. Obradovic kaybettiği tek finali Panathinaikos'un başında olduğu 2001 yılında Maccabi Tel Aviv'e karşı yaşamıştı.

Madrid'den sonra ilk defa

Fenerbahçe bu sezon ilk defa karşılaşacağı CSKA Moskova ile geçen sezon üç defa karşılamıştı. İlk olarak TOP 16'da karşılaşan iki takımın İstanbul'daki mücadelesinde gülen taraf 84-81'lik skorla Rus temsilcsi olurken, Fenerbahçe Moskova'da oynanan rövanşı  81-75 kazanmayı başarmıştı. Son olarak Madrid'de oynanan Final Four'da buluşan finalistlerin üçüncülük mücadelesinde ise teselli maçının galibi 86-80'le CSKA Moskova olmuştu.

"Fener'in avantajı Obradovic"

"Kulüp olarak heyecanlıyız. Final maçını bekliyoruz. Uzun bir yolculuğun ardından buraya geldik. Bu sezon Fenerbahçe ile ilk kez karşı karşıya geleceğiz. Zor bir final maçı bizi bekliyor. Fenerbahçe, her yönüyle çok iyi bir kadroya sahip. Farklı tercihleri iyi değerlendiriyorlar. En önemlisi de Zeljko Obradovic liderliğinde sahaya çıkacaklar. Geçtiğimiz yıllarda Obradovic ile çalışırken farklı takımlara karşı birlikte mücadele gösterdik ama bu kez rakibiz. İyi ve temposu yüksek bir maçın bizi beklediğini biliyoruz"

Üç yıllık teklif

Aziz Yıldırım'ın koç Obradovic'e Final Four öncesinde üç yıllık yeni sözleşme teklif ettiği öğrenildi. Fenerbahçe ile bir yıllık daha kontratı bulunan Obradovic teklifi kabul etmesi halinde 2021'e kadar sarı-lacivertlilerin  başında olacak.

3.’lük maçı 6'da

Euroleague'de üçüncülük maçı yarı final karşılaşmalarından üzgün ayrılan Rus ekibi Lokomotiv Kuban ve İspanyol temsilcisi Laboral Kutxa arasında oynanacak. 18.00'de başlayacak karşılaşma Lig TV 3'ten yayınlanacak.

Obradovic: "Farklı bir maç olacak"

"Fenerbahçe, tarihinde ikinci defa Final Four’da ve ilk defa da finaldeyiz. CSKA ise uzun yıllardır Final Four’a kalma başarısı gösteriyor. Rakibimiz, kişisel anlamda önemli oyunculara sahip ve iyi bir takım. Özellikle Kyle Hines çok etkili bir oyuncu. Oyun planları savunmadan başlıyor. Ardından da boş oyuncuyu bulmaya ve sayı kaydetmeye çalışıyorlar. Bu, oyunlarının en büyük parçası.   İyi de bir antrenörleri var. Itoudis'le 13 yıl boyunca birlikte çalıştık. Özellikle antrenmanlarda farklı düşünceleri oldu. Ama yardımcı antrenörlerinize güvenmeniz gerekir ve ben çoğu zaman Itoudis’i yardımcı değil eş antrenör olarak gördüm. Dengeli bir şekilde hücum etmeliyiz. Savunmaya çabuk dönmeliyiz. Yeniden tekrarlıyorum, farklı bir maç bizleri bekliyor"

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...