Şenol Güneş 'Hak ettiğimiz bir şampiyonluk elde ettik'

Düzenleyen: / Kaynak: iHA
Şenol Güneş 'Hak ettiğimiz bir şampiyonluk elde ettik'

SPOR Haberleri  / iHA

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Hak ettiğimiz bir şampiyonluk elde ettik. Bugün de şampiyon gibi oynadık" dedi.

Beşiktaş’ın Osmanlıspor’u 3-1’lik skorla mağlup ettiği maçın ardından siyah-beyazlı takımın Teknik Direktörü Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.

Güzel bir sezon olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan deneyimli çalıştırıcı, “Hak ettiğimiz bir şampiyonluk elde ettik. Bugün de şampiyon gibi oynadık. 18 takımlı yarışta her takım önemliydi. Yarışta iki takım öne çıktı. Fenerbahçe ve biz. Onlar oldukça bizi zorladı. İyi bir camia ama biz daha iyiyiz. Biz bütün takımların sevgi saygı ve beğeni ile izlediği bir takımdık ancak Fenerbahçe bizi zorlayarak bu yarışı sonuna kadar devam ettirdi. Biz daha fazla dikkatli olsaydık daha fazla puan alabilseydik bu işi daha erken bitirebilirdik. 15 gün önce biz Galatasaray’a yenilip, Fenerbahçe Başakşehir’i yenseydi ben kötü hoca olacaktım, Fenerbahçe’nin hocası iyi olacaktı. Ben iki takım yarıştığı zaman o iki takımı da başarılı görürüm. Sonuç olarak kupayı aldık şampiyon olduk ama Türkiye Kupası’nda ve UEFA Kupası’nda elendik. Bu da işin başarısız tarafı. Bütün oyuncuları alnından öpüyorum. Mario’nun attığı gollerde önemliydi, Sosa’nın attığı paslar da... Ama Serdar’ın gözyaşı da önemliydi, Necip’in hırsı da önemliydi Mustafa’nın takıma yaptığı katkı da... Dolayısıyla bütün oyuncular bu şampiyonluğu istedi. Başkanımızın benden önce başlayan bir projesi vardı ve 4 yıldır sürüyordu. Başkanı ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum. Benden önce olan Samet hoca ve Bilic’e de teşekkür ediyorum. Sonuçta bir tablo vardı iyi başladık ve sonunda da iyi bir imza attık. Kader yazmış sisi gördük, yağmuru gördük karı gördük. Şampiyonluğu da gördük. Ben daha önce yanlış yapmadım. Ne yaptıysam belki bu yıl daha azını yaptım ama bu yıl şampiyon olduk” ifadelerini kullandı.

“TEMİZ BİR LİG OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

“Ben 2010-2011’de lig bittiği zaman maçlar bittiğinde benim söylediklerimin ardından 3 Temmuz süreci ortaya çıktı” diyerek açıklamalarına devam eden Güneş, “Onun için geriye dönük bir şey konuşmayacağım. O gün söylediklerim hala geçerli. Şampiyonluğu hak etmek, kupayı almak değildir. Kupayı aldığınızda şampiyonluğunuzu ilan edersiniz. Bugün itibariyle Beşiktaş camiasında görev yapıyorum. Trabzon’u da seviyorum. Bütün takımlarında bize karşı hoş görüsü ve sevgisi vardı. Ben Fenerbahçelilerin içerisinde de bulunuyorum onlardan da bunları söyleyenler vardı. Temiz bir lig olduğunu düşünüyorum. Hiç kimseye konuşma izni vermeyen bir lig tamamladık” açıklamalarında bulundu.

“ALLAH BUNLARI BANA TEKRAR NASİP ETTİ”

Şampiyon olduktan sonra futbolculara söylediği sözleri de basın toplantısında belirten Güneş, “Futbolcularıma Şampiyonlar Ligi’ndesiniz dedim. Şimdi hedefimiz orada şampiyon olmak. Ben gruplardan son anda çıkamadım ilk katıldığım zaman. Bunları yaşadık. Tıpkı o dediğiniz şampiyonlukları kaybettiğimiz zaman olduğundaki gibi ben hiç pes etmedim. Allah bunları bana tekrar nasip etti. Süleyman abiye teşekkürümü böyle yerine getirdiğimi düşünüyorum. Oyunculuğumda Fenerbahçe ile jübile maçı yapacaktım. Fenerbahçe vazgeçti. Sonra Beşiktaş ile yaptım. Belki bu seferki jübilemi de burada yapacağım. Kenan İskender’i özellikle anmak istiyorum. Belki yarın onunla konuşmaya gideceğim. Öldüğünü kabul etmiyorum. Bu şampiyonluğu ve dünya üçüncülüğünü benden daha fazla istedi. Acıları olduğu zaman bile şampiyonluk gelsin istedi. Trabzon’u çok seven bir insandı” dedi.

“ACILAR ÇEKEREK GELDİM”

Geride bir hata yapığı yapmadığı ve acaba deyip demediği bir şey olup olmadığı ile alakalı bir soru üzerine Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Geriye baktığımda ne acabalar gördüm. Bugün hiçbir şey değil. Acılar çekerek geldim. 30 sene önce kaybettiğiniz, elinizden alındığını düşündüğünüz bazı değerleri pes etmeden yapıyorsanız, mutlusunuz. Benim için başarı ve başarısızlık aynı mesafede duruyor. İkisi de tehlikelidir. Federasyonun iyi niyetleri var ama çok yanlışlıkları var. Bütün zorluklar aşılınca biz herkesi kurtarıyoruz. Yanlışları gözden geçirmemiz lazım. Adalet duygusunun eşit şekilde verilmesi lazım. Ben hayatımı ortaya koydum. Hayatını ortaya koymayan sorumsuz oyuncu camiayı zor durumda bırakır” ifadelerini kullandı.

“SAKİN SAKİN GİTMEYE ÇALIŞTIK”

Lig süresince verdiği mücadeleler sebebiyle akrabalarının cenazesine veya düğününe dahi gidemediğini dile getiren deneyimli çalıştırıcı, “Takımın stres yaşamadan hedefe ulaşması için sakin sakin gitmeye çalıştık. Çok sıkıntılar vardı. Şampiyonluğa oynayan takım rakibe üstün oynayan takımdır. Şahsıma çok övgüler vardı, ben bunu hak ettiğimi düşünmüyorum. Daha önceki eleştirileri de hak etmediğimi düşünüyorum. Beşiktaş’ın stresi yok. Bir iş anlayışı var. Oyuncular ve ben işimi yapacağım. Kaybedebiliriz, kazanırız değerlendirmesini yaparız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: iHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...